Hoppa till innehåll

30/4 stänger medlemsrådgivningen kl. 12:00 och öppnar återigen torsdag 2/5.

Nyheter
Information om löneavtal 2020

Information om löneavtal 2020

Den 25 november avslutades lokala löneförhandlingar mellan arbetsgivaren Region Jönköpings län och Jönköpings läns läkarförening.

Nyhet

Det avtal som tecknades innebär ett generellt lönepåslag till alla på 2,75 % på fast kontant månadslön. Lönepåslaget utgår till alla som är tillsvidareanställda vid tidpunkten 1 april 2020.

Undantaget är de som anställts under året och i sitt anställningsavtal har lön angiven i 2020 års löneläge. Ny månadslön kommer att betalas ut på decemberlönen med retroaktivitet från 1 april 2020.

Parterna bedömde tillsammans att en löneöversyn med traditionell förhandling, dvs förhandling där representanter från läkarföreningens styrelse förhandlar med arbetsgivaren inte skulle hinnas med, givet att prioritering gjordes för att ny lön betalas ut i december.

I januari 2021 ska löneöversyn 2021 påbörjas. I den översynen ska individuella lönesättningar med anledning av utförda arbetsinsatser under 2020 hanteras. Löneöversynen kommer att genomföras med traditionell förhandling, dvs vid lönesamtalet får arbetstagaren besked om en siffra, vid efterföljande förhandling med läkarföreningen kan denna siffra inte bli lägre, men vid behov högre.

I lönesamtalet ska arbetstagaren ha möjlighet att se till att chefen justerar lönen utifrån måluppfyllelse och att lönen ska vara marknadsmässig. Chefer har också möjlighet att äska mer pengar för att justera lönenivåer.

På regionens intranät skriver arbetsgivaren (Intranät/Anställning och arbetsmiljö/Löner, ersättningar och förmåner/Min lön):

Din lön påverkas framförallt av tre olika faktorer:

Marknad – Hur efterfrågad din tjänst är på arbetsmarknaden och vilken lönepolitik som gäller.
Individ – Hur du presterar i ditt arbete.
Arbetet – De krav som ställs på din tjänst, till exempel kunskap, problemlösning, ansvar, arbetsförhållanden och svårighetsgrad.

Vidare står att läsa (Intranät/Anställning och arbetsmiljö/Löner, ersättningar och förmåner/Min lön/Riktlinjer för lönebildning i Region Jönköpings län):

Det är respektive chef som ansvarar för lönebildning och lönesättning inom sin verksamhet och inom ramen för sin delegation.


Fler nyheter



Årets kollega 2023 är Anne Sauer

På Läkarföreningens medlemskväll den 12 oktober delades utmärkelsen Årets kollega ut till Anne Sauer, distriktsläkare och verksamhetschef på Bra Liv Vårdcentral i Smålandsstenar.

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare