Hoppa till innehåll
Nyheter
Årets förebild 2024

Årets förebild 2024

Nyhet

Ett stort grattis till Jessica Svahn som mottagit priset som ”Årets förebild inom barn- och ungdomspsykiatri 2024”, framröstad av ST-läkarna i Sverige. Jessica Svahn arbetar som överläkare, medicinskt ledningsansvarig i slutenvård och ST-läkarchef på BUP i Göteborg.

Motivering

Jessica är specialistläkare i både VUP och BUP. Hon är överläkare, medicinskt ledningsansvarig i slutenvård och ST-läkarchef på BUP i Göteborg. Som läkare är Jessica mycket erfaren. Underläkare, ST-läkare och specialistläkare vänder sig till henne när frågor om komplexa patientfall kommer upp. Det är alltid lärorikt att jobba med henne. Hon är engagerad i sitt arbete och väldigt produktiv då hon jobbar på ett tidseffektivt och strukturerat sätt, vilket är imponerande.

Som ST-läkarchef arbetar Jessica intensivt med fokus på ST-läkarnas utbildning. Hon har bland annat infört ST-dagar med intressanta föreläsningar, tid för samtal med studierektor, diskussion om patientfall och lästips, APT med mera. Hon har dessutom infört en Journal Club och utbildningar för hela läkargruppen. Hon jobbar ständigt med viktiga frågor såsom kvalitet och patientsäkerhet, etik inom psykiatri, psykiatrisk tvångsvård, arbetsmiljö och hållbarhet i arbetslivet. Hon är trygg i sin roll som läkarchef, agerar och vidtar adekvata åtgärder för att stötta ST-läkarna när det behövs.

Jessica är driven och dynamisk samtidigt som hon är omsorgsfull och respektfull. Hon är en källa till inspiration för alla sina medarbetare. Genom sitt agerande motiverar hon alla till att fortsätta jobba och förbättra barn- och ungdomspsykiatrisk vård. Hon är en riktig stjärna!


Fler nyheter




SFBUP Årsmöte 22 april 2024

SFBUP bjuder in medlemmar till årsmöte den måndag 22 april 2024. Mötet kommer ske digitalt 15.00-16.30. Mötet var tidigare planerat under SFBUP-kongressen men utifrån programplaneringen har SFBUP valt att lägga mötet utanför SFBUP-kongressen.
Nyhet
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare