Hoppa till innehåll

Nyheter

Nedan följer aktuella nyheter från SFBUP.

Krusenberg 2022

I år fick vi äntligen till huvudhandledarutbildningen på Krusenberg nära Uppsala, den 8e i ordningen. 17 deltagare fullföljde schemat och lärare var Tove Marthin, Hanna Essner och Gunnar Brodd.

John Lind symposium 2022 "Barn på flykt"

Svenska Barnläkarföreningen/delföreningen för Global barn- och ungdomshälsa i samarbete med John Lindstiftelsen och Svenska Läkaresällskapet bjuder in till symposium den 22 november kl. 13-17 i SLS hus eller Zoom. Anmälan senast 21 november.Klicka här för mer information och anmälan.

Save the date!

11-12 maj 2023 går SFBUPs Fortbildningsdagar för läkare av stapeln i Läkaresällskapets lokaler i Stockholm. Vi lovar ett matnyttigt program med spännande fördjupningar och det senaste inom forskning och farmakologi. Mer info kommer inom kort!

Ing-Marie Wieselgren

Med anledning av Ing-Marie Wieselgrens bortgång har styrelsens valt att hedra henne med en krans samt en donation till suicide zero från samtliga medlemmar.

Vår kollega Ing-Marie Wieselgren

Det är med stor bestörtning vi fått beskedet om psykiatrikern och psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgrens dödsfall. Kloka, energiska och varma Ing-Marie som alltid satte patienterna först och med sitt stora engagemang för barn och ungas psykiska hälsa. Alla tankar går till …