Hoppa till innehåll

Farmakologisk fortbildning för specialistläkare

Det är med glädje som SFBUP kan bjuda in till kursen Farmakologisk uppdatering för specialister i barn- och ungdomspsykiatri. Kursen kommer som vanligt att innehålla farmakologisk uppdatering för adhd, autism, tvångssyndrom, sömnstörning, tics, psykotiska och bipolära syndrom, ångestsyndrom och depression.

Psykofarmakologisk uppdatering för specialister i barn- och ungdomspsykiatri

Tidigare fortbildningsdagar i Stockholm och Göteborg i maj 2022 blev fulltecknade. Det blev intensiva diskussioner och framför allt nätverkande när man kunde mötas ”på riktigt” och inte bara via Zoom. Detta är fortsatt en viktig mötespunkt för barnpsykiatrin. SFBUP var också med och presenterade sin verksamhet men framför allt för att fånga upp och diskutera tankar om framtiden för BUP.

Kursdagar 2023:

 • 26-27 januari, Stockholm, Elite Palace Hotel
 • 2-3 februari, Göteborg, Sankt Jörgen Park

Kursen riktar sig i första hand till specialistläkare inom BUP, men ST-läkare eller andra intresserade kan beredas plats när sista datum för specialistläkarnas anmälningstid passerat (se nedan).

Programmet är en sedan 22 år väl beprövad mix av uppdatering från den kliniska forskningsfronten med tonvikt på psykofarmakologi över hela BUP-fältet och interaktiva diskussioner i grupper utifrån fallbeskrivningar eller frågeställningar.

Handledare och föreläsare på utbildningen är även det en väl beprövad form av:

 • Håkan Jarbin, med dr och chöl BUP Halland
 • Kerstin Malmberg, med dr och öl BUP Stockholm

Kursavgift

Utbildningen finansieras nu enbart av deltagaravgifter och ej av sponsring från läkemedelsföretag.

 • Kursavgift i Stockholm 5500:-  exkl.moms (25%) (6.875:- inkl. moms)
 • Hotellrum per natt inkl. frukost  1.595:- exkl. moms (25%)  (1.994:- inkl. moms)
 • Kursavgift i Göteborg 4950:-  exkl.moms (25%) (6.188:- inkl. moms)
 • Hotellrum per natt inkl. frukost  1.840:- exkl. moms (25%)  (2.300:- inkl. moms)

Ingår i kursavgiften

Dagpaket dag I (fm kaffe/lunch/em kaffe), dagpaket dag II (fm kaffe/lunch), middag (exklusive dryck) samt kursmaterial och föreläsningar. Därutöver tillkommer en kostnad för övernattning inkl. frukost för er som önskar, som kan bokas på anmälningssidan för en eller två nätter.

Som specialistläkare är Du garanterad en plats om vi fått Din anmälan senast 21 oktober 2022. Vid anmälan efter dessa datum erbjuds plats i turordning enligt principen "först till kvarn", men betalning ska vara oss tillhanda före kursstart.

För att säkert kunna få ett hotellrum krävs att anmälan är gjord senast 21 oktober 2022. Vid avbokning efter dessa datum kvarstår 50 - 100% kostnad för hotellrum beroende på tid för avbokningen. Kursavgiften återbetalas minus en administrativ avgift på 500 :- fram till fyra veckor före kursstart vid avbokning. Fakturering sker i samband med anmälan till utbildningen av Aktiv Global Konferens AB.

Vid anmälan skall fullständig faktureringsadress med referens anges.

Eventuella matavvikelser skall meddelas vid anmälan.

Anmälningstiden är nu öppen.

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
 1. Trygghet på jobbet
 2. Unika försäkringar
 3. Lönestatistik för läkare