Hoppa till innehåll
Nyheter
SFBUP-kongressen 18-19 april 2024

SFBUP-kongressen 18-19 april 2024

Efter 5 års uppehåll är det äntligen dags för BUP kongress! I slutet på april träffas vi i Stockholm på Söders höjder i Södra teaterns vackra lokaler! Vi kan utlova ett spännande och högkvalitativt program på temat ”den komplexa patienten”.
Nyhet

Vi är väldigt glada att kunna presentera flera nationellt och internationellt erkända föreläsare. Från Danmark kommer Rikke Wesselhoeft och föreläser om förskrivningsmönster i Norden. Anne Thorup kommer hålla en spännande föreläsning om uppföljning av barn till föräldrar med allvarlig psykisk sjukdom. Hela kongressen kommer avslutas med en föreläsning av ingen mindre än före detta ordföranden för AACAP, professor Gabrielle Carlson från Stony Brook University School of Medicine.
Det kommer också bli flera inslag om ätstörningar, vår snabbast ökande patientgrupp, där bland annat SFBUP:s nya riktlinjer om ätstörningar kommer presenteras och det kommer bli spännande fördjupningar i de olika områdena som rör Nationell Högspecialiserad Vård.

Vi har också valt att lyfta anhörigperspektivet samt låta musiken och kulturen ta plats på kongressen. Suzanne Osten, som genom teater och film har skildrat livet som anhörig, kommer ha ett anförande, liksom Åsa Konradsson Geuken, ordförande i schizofrenisällskapet och forskare inom psykofarmakologi, som har en bror med schizofreni.
Musiken kommer representeras av Tim Bergling Foundation och Musikbojen, bägge organisationer som på olika sätt verkar för att minska psykisk ohälsa. Vi är stolta över att de valt att gästa vår kongress.

Vi kommer också ha en kongressmiddag på Södra Teaterns vackra Kägelbana. För att maximera möjligheterna för så många som möjligt att delta och få till goda samtal kommer det vara en mingelmiddag med underhållning bl. a från Tim Bergling Foundation.

Vi hoppas på en fullsatt kongress där vi alla tar med oss någon lärdom och många goda möten!

Tyvärr är antalet platser till kongressen begränsat till 400 – så det är först till kvarnen som gäller.

Vi ser fram emot att träffa så många som möjligt av er i vår,

Styrelsen i SFBUP


Fler nyheter


SFBUP huvudhandledarkurs fulltecknad

Höstens huvudhandledarkurs är nu fulltecknad. Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig och sätta upp sig på en reservlista.
Nyhet


Familjevecka för barn och ungdomar med schizofreni på Ågrenska 2-6 december 2024

Det mycket välrenommerade Ågrenska kompetenscentrumet för sällsynta hälsotillstånd utanför Göteborg anordnar nu i samverkan med Nätverk för bipolär/psykosteam inom SFBUP en familjevecka för schizofreni. Ågrenskas syfte med familjevistelsen är att genom kunskap och erfarenhetsutbyte stärka hela familjen för att få …
Nyhet
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare