Hoppa till innehåll
Kalender Hösten 2023
Lung- och luftvägssjukdomar i arbetslivet (kursgivare AMM Syd)

Lung- och luftvägssjukdomar i arbetslivet (kursgivare AMM Syd)

Kursinnehåll: Arbetsorsakade lung- och luftvägssjukdomar, bl a luftvägsöverkänslighet och astma, KOL, och andra sjukdomar orsakade av vissa kemikalier och damm, som t ex mögel, asbest och kvarts. Medicinsk SYV.

Viktiga paragrafer i föreskriften om Kemiska arbetsmiljörisker samt grundläggande information om andningsskydd.

Medicinska kontroller i arbetslivet. Vi går igenom Arbetsmiljöverkets författningssamling 2019:3 Medicinska kontroller i arbetslivet.

Kvalitetsaspekter på lungfunktionsundersökning för utförare och bedömare (Spirometri och PEF). Vi går även igenom spirometri och PEF-exempeloch tränar på tolkningen.

Kostnad: 4000kr exkl. moms


Mer i kalendern

30
jan

Arbetsinriktad rehabilitering

ÖPPEN FÖR ANMÄLAN Beskrivning: Arbetsförmågeutredningar och stöd i arbetsinriktad rehabilitering är vanliga arbetsuppgifter för läkare. Både arbetsgivare och Försäkringskassan önskar medicinska …

Läs mer

10
apr

Update Tolkning av vilo-EKG

Tolkning av vilo-EKG har fått en mer framskjuten plats i Företagshälsovården efter förändringen av AFS 2019:3 där arbetsprov ersätts av kontroll av blodlipider och vilo-EKG, samt kardiovaskulär riskbedömning. Eftermiddagen leds av Mikael Gustafsson som har många års erfarenhet av EKG-undervisning vid Linköpings Universitet, och är medförfattare till Arbetsmiljöverkets rapport ”Kardiovaskulär riskbedömning av rök- och kemdykare vid medicinsk kontroll med bedömning för tjänstbarhetsintyg”

Läs mer

19
apr

Utbildningsdag Utmattningssyndrom

Vi har glädjen att tillsammans med Christian Rück, psykiatriker, professor och författare till bl a Olyckliga i paradiset, bjuda in till en fysisk dag med föreläsningar varvat med kollegiala gruppsamtal om stressrelaterad ohälsa och utmattningssyndrom. 

Läs mer

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare