fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Händer som skriver på en laptop med ekonomiska kurvor och mynt i förgrunden

Nästa år gäller ett garanterat utfall på 2,0 procent och för 2022 gäller 1,6 procent. Resultatet av överenskommelsen mellan industrins parter i avtalsrörelsen 2023 kommer påverka nivån för kollektivavtalets fjärde år.

Ob-ersättningarna räknas upp med 3,0 procent from 1 april 2021 och med 1,4 procent från den 1 april 2022.

Avtalet som helhet innebär också att lokala kollektivavtal för måltidsuppehåll kan förhandlas fram, att schema ska meddelas senast 14 dagar innan det börjar gälla och att beredskap B försvinner i slutet av 2021.

Mer detaljerad information om kollektivavtalet finner du på Läkarförbundets webb.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.