fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

toppbild

COVID-19, aktuell information

Styrelsen för Svensk Barnkirurgisk Förening håller sig uppdaterad om det aktuella läget och hoppas att information som publiceras här skall vara till hjälp för våra medlemmar i den kirurgiska vården av barn med misstänkt eller konstaterad COVID-19.

Senast uppdaterat är
Råd vid konservativ behandling av appendicit hos barn
Akut appendicit hos barn skall behandlas med appendektomi. På grund av COVID-19 kan begränsade operationsresurser uppstå och primär antibiotikabehandling kan i vissa fall övervägas. Detta dokument skall ses som ett stöd för hur detta skall kunna genomföras under rådande pandemi på ett säkert och evidensbaserat sätt. Det är dock upp till varje klinik och behandlande läkare att se till vad som är barnets bästa från fall till fall, samt anpassa behandlingen utefter de lokala förutsättningar som finns.

//Styrelsen för Svensk Barnkirurgisk Förening

Länk: Information om COVID-19

Nyheter

Middag Kirurgveckan 2021

Eftersom många deltar via länk ersätts den sedvanliga medlemsmiddagen med ett subventionerat deltagande vid Kirurgveckans middag. Läs mer

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem