fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Barnkirurgi som medicinsk specialitet finns i nästan alla europeiska länder liksom i världen i övrigt. Kärnan i specialiteten är operativ behandling av neonatala missbildningar i första hand i mag-tarmkanalen och uro-genital sfären men även av de speciella profilområden som utgöres av onkologisk barnkirurgi, barnurologi och barntraumatologi.

Barnkirurgiska kliniker finns på fyra ställen i Sverige, i Stockholm (Astrid Lindgrens barnsjukhus), i Göteborg (Drottning Silvias barnsjukhus), i Uppsala (Akademiska barnsjukhuset) samt i Lund (Barn- och Ungdomssjukhuset). Utbildningen av blivande barnkirurger drives på samtliga fyra kliniker och utbildningen kommer att kvalitetsgranskas med hjälp av SPUR.

Den kliniska forskningen har av naturliga skäl en framträdande plats inom vår specialitet eftersom ju samtliga kliniker är knutna till universitetssjukhus. I likhet med situationen i vårt kliniska arbete sker mycket av vår forskning i samarbete med kliniker från andra specialiteter eller med mer teoretiska universitetsanknutna forskare.

Vår specialitet (se också presentation av specialiteten barnkirurgi) erbjuder unika möjligheter att kombinera ett kirurgiskt intresse och nyfikenhet på forskning med en sällsynt viktig och på det personliga planet givande yrkeskarriär.

Har Du intresse eller frågor kring vår specialitet går det bra att kontakta någon i styrelsen vars mejladresser anges i styrelsepresentationen och synpunkter på vår hemsida mottages av vår webbredaktör Sofia Månsson.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem