Hoppa till innehåll
Nyheter
Inför kirurgveckan

Inför kirurgveckan

Här kommer ett sommarbrev från Sofia Sjöström, föreningens Vetenskaplig sekreterare, med information om kommande kirurgvecka.

Nyhet

Hej barnkirurger!

Vill så här mitt i den ljuva sommartiden påminna om föreningens aktiviteter under kirurgveckan i Norrköping. Barnkirurgins program är lagt framförallt onsdagen den 21 augusti men det finns ju alltid möjlighet att besöka andra delföreningars program under veckan.

Vi har på onsdagen att se fram emot årets gästföreläsare; professor Agneta Nordenskjöld, Astrid Lindgrens Barnsjukhus / Nya Karolinska Sjukhuset, som kommer att föreläsa kring temat Molekylära och kliniska studier kring medfödda missbildningar; dvs varför och hur går det sedan’.

Föreningen är i år engagerad i två samsymposier; ett på tisdag morgon den 20 augusti arrangerat tillsammans med delföreningarna Vårdvetenskap, Nationella föreningen för specialistsjuksköterskor i kirurgisk vård (NFSK) och Svensk förening för innovativ kirurgi och teknologi (SIKT) med den rafflande rubriken ’När allt skiter sig’ med problematisering kring reaktioner och strategier vid oväntade komplikationer i vården.

Vi har även samsymposium tillsammans med SFAT (Svensk förening för akutkirurgi och traumatologi) modererat av Jan F Svensson, Shahin Mohseni och Martin Salö, onsdagen den 21 augusti med rubrik ’Appendicit hos barn – best practice 2019’ som avhandlar diagnostik – behandling – komplikationer med utgångspunkt evidensbaserat handläggande. Detta symposium angeläget både för barnkirurger och allmänkirurger. Lunchföreläsningar för ST-läkare från föreningen hålls onsdag och torsdag av Johanna Räntfors från Drottning Silvias barn och ungdomssjukhus, kring kirurgisk handläggning vid utredning av ’Barn som far illa’.

Vidare har vi många intressanta fria föredrag, rapporter från vårdprogramsgrupper och kvalitetsregister. Onsdagen avslutas med föreningens årsmöte följt av medlemsmiddag. Anmälan till medlemsmiddagen per mail senast den 11 augusti till cathrine.gatzinsky@vgregion.se

På styrelsens vägnar, med önskan om fortsatt solig sommar och om god uppslutning i Norrköping!

Sofia Sjöström
Vetenskaplig sekreterare
Svensk Barnkirurgisk Förening


Fler nyheter



EBPS multi site examination del 1, 16 mars

Den kirurgiska barnkirurgitentan (EBPS multi site examination del 1) kommer i år gå att skriva i Stockholm. Vi hoppas förstås på ett högt deltagande.Datum är satt till 16 mars, håll…

ST-dagarna i Uppsala, 1-2 februari

Ämnet är NEC och tarmrehabilitering. För närmare beskrivning se bifogat program. Anmälan görs till felipe.donoso.torres@akademiska.se Ange namn och personnr (för intyg) samt om du ska delta i middagen (maten är kostnadsfri men…
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare