fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Kloka kliniska val! är en nystartad arbetsgrupp inom SLS som efter fullmäktigebeslut 2020 (som resultat av en motion) fått i uppdrag att undersöka om det finns förutsättningar och intresse för att införa en svensk modell inspirerat av Choosing Wisely-kampanjen . Ursprungsidén är att initiera en ”ökad nationell dialog för minskning av onödiga undersökningar och behandlingar”. Det sker en ständigt ökad efterfrågan på undersökningar, utredningar och behandlingar samtidigt som vårdbehoven ökar till följd av att befolkningen i Sverige blir äldre. För att Sverige ska kunna bibehålla en i många delar bra sjukvård tror vi att det är viktigt att vi från professionens sida på olika vis engagerar oss djupare i dessa frågor.

Om ni är intresserad att delta I detta arbete, kontakta SLS kansli (theresa.wahlqvist@sls.se) alternativt gruppens ordförande Martin Serrander (martin.serrander@regionsormland.se)

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem