Hoppa till innehåll
Nyheter
Kallelse till årsmöte i Svenska Hygienläkarföreningen

Kallelse till årsmöte i Svenska Hygienläkarföreningen

Den 26/4 vid Hygiendagarna i Jönköping hålls 2023 års årsmöte i SHLF, klockan 17 till 18 i Rydbergssalen på Elmia. Kallelsen ska anslås på föreningens hemsida på stadgeenligt sätt, vilket härmed sker.
Nyhet
Årsmöte

Föredragningslista


Styrelsens verksamhetsberättelse


Revisorernas berättelse


Styrelsens förslag
Bakgrund
Svenska hygienläkarföreningen medverkar för närvarande i utveckling och framtagande av programmet på Hygiendagarna tillsammans med Svensk förening för vårdhygien. Föreningen ansvarar också i maj 2023 för en session på Infektionsveckan. Svenska hygienläkarföreningen har hittills inte gjort några anspråk på att ta varken ekonomisk risk eller ekonomisk vinst som kan uppstå vid  dessa möten. Det finns både fördelar och nackdelar med detta. Det är en fördel att då har inte föreningen huvudansvar vilket potentiellt innebär en hel del mer arbete. Det är en nackdel att då finns inte heller möjlighet att skapa ekonomiskt överskott i föreningen från nationella möten som skulle kunna användas för föreningsaktiviteter.

Styrelsen föreslår

  • att årsmötet 2023 beslutar att tillsätta en grupp av medlemmar med uppdrag att belysa fördelar och nackdelar med att Svenska hygienläkarföreningen skulle verka för att i framtiden ta både ekonomisk risk och möjlighet till  ekonomisk vinst vid nationella möten inom området vårdhygien.
  • att gruppen rapporterar delresultat av sitt arbete till styrelsen senast i februari 2024 och rapporterar slutresultatet vid årsmötet 2024.

Observera att uppdraget rör förhållningssättet till dessa möten. Det är sedan en annan fråga om SHLF accepteras som medarrangör vid dessa möten i meningen att även kunna ta del av vinst från dessa möten.


Motioner
Inga motioner med förslag till årsmötet har inkommit från medlemmarna.


Valberedningens förslag



Fler nyheter


Kallelse till årsmöte 2024 i Svenska Hygienläkarföreningen

TID: Den 16/4, klockan 17.15 till 18.30. hålls 2024 års årsmöte i SHLF. PLATS: Sal Conventum Kongress, i samband med Hygiendagarna i Örebro. Länk för möjlighet att delta digitalt har skickats ut till medlemmarna via e-post 2024-04-15. Årsmöteshandlingar finns stadgeenligt …
Årsmöte


Medlemsenkät hösten 2023

Under oktober genomfördes en medlemsenkät som fick 27 svarande. Resultatet har meddelats genom ett medlemsutskick och presenteras även här.
Medlemsenkät
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Kallelse till årsmöte i Svenska Hygienläkarföreningen