Hoppa till innehåll
Nyheter
Nordisk magisterutbildning i Smittskydd och Vårdhygien – startar september 2019

Nordisk magisterutbildning i Smittskydd och Vårdhygien – startar september 2019

Nyhet

 

Spridning av smittsamma mikroorganismer och den snabba utvecklingen av antibiotikaresistens är ett hot mot människors hälsa och medicinska framsteg. Inom sjukvården orsakar vårdrelaterade infektioner lidande för patienter och avsevärda kostnader. Att förhindra smitta och förebygga infektioner är en viktig uppgift för många yrkesgrupper.

Vi startar nu en ny nordisk utbildning i vårdhygien och smittskydd. Du kan gå utbildningen om du har en vårdutbildning, till exempel sjuksköterska eller läkare, samt minst två års yrkeserfarenhet.

Utbildningen ges på halvfart under två års tid och motsvarar 60 ECTS (ett års heltidsstudier). Vi kommer att vara i Göteborg under en vecka per månad och arbeta intensivt med grupparbeten, föreläsningar och praktiska övningar. Det finns möjlighet till inkvartering i anslutning till campus. Mellan dessa tillfällen arbetar du hemma med uppgifter som du får tilldelat: läsa kurslitteratur och vetenskapliga artiklar, lösa uppgifter och ta del av videoföreläsningar.

Läs mer om utbildningen på Göteborgs universitets hemsida här.


Fler nyheter


Kallelse till årsmöte 2024 i Svenska Hygienläkarföreningen

TID: Den 16/4, klockan 17.15 till 18.30. hålls 2024 års årsmöte i SHLF. PLATS: Sal Conventum Kongress, i samband med Hygiendagarna i Örebro. Länk för möjlighet att delta digitalt har skickats ut till medlemmarna via e-post 2024-04-15. Årsmöteshandlingar finns stadgeenligt …


Medlemsenkät hösten 2023

Under oktober genomfördes en medlemsenkät som fick 27 svarande. Resultatet har meddelats genom ett medlemsutskick och presenteras även här.
Medlemsenkät
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Nordisk magisterutbildning i Smittskydd och Vårdhygien – startar september 2019