fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info Under sommaren har vi förändrade öppettider, här hittar du aktuella öppettider 

Spridning av smittsamma mikroorganismer och den snabba utvecklingen av antibiotikaresistens är ett hot mot människors hälsa och medicinska framsteg. Inom sjukvården orsakar vårdrelaterade infektioner lidande för patienter och avsevärda kostnader. Att förhindra smitta och förebygga infektioner är en viktig uppgift för många yrkesgrupper.

Vi startar nu en ny nordisk utbildning i vårdhygien och smittskydd. Du kan gå utbildningen om du har en vårdutbildning, till exempel sjuksköterska eller läkare, samt minst två års yrkeserfarenhet.

Utbildningen ges på halvfart under två års tid och motsvarar 60 ECTS (ett års heltidsstudier). Vi kommer att vara i Göteborg under en vecka per månad och arbeta intensivt med grupparbeten, föreläsningar och praktiska övningar. Det finns möjlighet till inkvartering i anslutning till campus. Mellan dessa tillfällen arbetar du hemma med uppgifter som du får tilldelat: läsa kurslitteratur och vetenskapliga artiklar, lösa uppgifter och ta del av videoföreläsningar.

Läs mer om utbildningen på Göteborgs universitets hemsida här.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.