Hoppa till innehåll
Nyheter
Chefsföreningen välkomnar två nya ledamöter

Chefsföreningen välkomnar två nya ledamöter

Chefsföreningen vill tacka alla som deltog på föreningens första helt digitala ordinarie föreningsmöte.

Nyhet

Under föreningsmötet valdes Susanne Bergenbrant Glas till mötesordförande. Mötet valde två nya ledamöter till styrelsen. Marco Brizzi, sjukhuschef Lasarettet Trelleborg och Fredrik Lennmyr, verksamhetschef för Thoraxkliniken i Uppsala. Båda beskriver att de ser fram emot sitt uppdrag och att tillsammans med styrelsen fortsätta utvecklingen mot fler läkare som chefer i vården. Fredrik Lennmyr valdes även in på posten som vice ordförande.

Pia Rydell omvaldes samt valdes till sekreterare.

Samtidigt tackade vi av två personer från styrelsen som har gjort ett makalöst jobb för Chefsföreningen genom åren, Benny Ståhlberg och Eva Bjärtun. Stort tack för er insats! Ett stort tack ska också riktas till Kia Karlman som har suttit som ordinarie revisor under många år, som i år valde att lämna över stafettpinnen till Benny som lämnar styrelsen som sekreterare och antar rollen som ordinarie revisor. Även till valberedningen valdes ny ledamot in, Camilla Sandin Bergh som är chef i VGR inom primärvården.

”Jag är otroligt stolt över det digra arbete som hela styrelsen utfört under det gångna året. Alla och en var har bidragit med kraft, tid och kompetens vilket har synliggjort vikten av läkare som chefer och rönt genomslag i samhällsdebatten och inte minst i förbundet centralt. Nu ser jag fram emot att forma arbetet ytterligare framåt tillsammans med den nya styrelsen” säger Tina Crafoord, Chefsföreningens ordförande.

Efter årsmötet arrangerade Chefsföreningen ett webbinarium tillsammans med riksdagsledamot Acko Ankarberg (KD) samt Per-Arne Håkansson (S): Det regionala självstyret – bromskloss eller katalysator där bland annat civilminister Lena Micko, Emma Spak (SKR) samt föreningens ordförande Tina Crafoord talade. En diskussion där alla framhöll vikten av att tydligt formulera vad vi vill åstadkomma samt att finna en struktur som fungerar för sjukvården i Sverige. En diskussion som bara sett sin början…


Fler nyheterChefsföreningen medverkar i Almedalen

Chefsföreningen arrangerar ett seminarium tillsammans med Sjukhusläkarna under Almedalsveckan. Ordförande Tina Crafoord kommer även medverka i två ytterligare seminarier. Patienters rätt till individanpassad behandling. Onsdag 28 juni klockan 15.15-16.00Plats: S:t…

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Chefsföreningen välkomnar två nya ledamöter