fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Under föreningsmötet valdes Susanne Bergenbrant Glas till mötesordförande. Mötet valde två nya ledamöter till styrelsen. Marco Brizzi, sjukhuschef Lasarettet Trelleborg och Fredrik Lennmyr, verksamhetschef för Thoraxkliniken i Uppsala. Båda beskriver att de ser fram emot sitt uppdrag och att tillsammans med styrelsen fortsätta utvecklingen mot fler läkare som chefer i vården. Fredrik Lennmyr valdes även in på posten som vice ordförande.

Pia Rydell omvaldes samt valdes till sekreterare.

Samtidigt tackade vi av två personer från styrelsen som har gjort ett makalöst jobb för Chefsföreningen genom åren, Benny Ståhlberg och Eva Bjärtun. Stort tack för er insats! Ett stort tack ska också riktas till Kia Karlman som har suttit som ordinarie revisor under många år, som i år valde att lämna över stafettpinnen till Benny som lämnar styrelsen som sekreterare och antar rollen som ordinarie revisor. Även till valberedningen valdes ny ledamot in, Camilla Sandin Bergh som är chef i VGR inom primärvården.

”Jag är otroligt stolt över det digra arbete som hela styrelsen utfört under det gångna året. Alla och en var har bidragit med kraft, tid och kompetens vilket har synliggjort vikten av läkare som chefer och rönt genomslag i samhällsdebatten och inte minst i förbundet centralt. Nu ser jag fram emot att forma arbetet ytterligare framåt tillsammans med den nya styrelsen” säger Tina Crafoord, Chefsföreningens ordförande.

Efter årsmötet arrangerade Chefsföreningen ett webbinarium tillsammans med riksdagsledamot Acko Ankarberg (KD) samt Per-Arne Håkansson (S): Det regionala självstyret – bromskloss eller katalysator där bland annat civilminister Lena Micko, Emma Spak (SKR) samt föreningens ordförande Tina Crafoord talade. En diskussion där alla framhöll vikten av att tydligt formulera vad vi vill åstadkomma samt att finna en struktur som fungerar för sjukvården i Sverige. En diskussion som bara sett sin början…

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem