fbpx

Svenska Distriktsläkarföreningen arbetar för att svensk primärvård ska kännetecknas av god tillgänglighet, bra kontinuitet, goda möjligheter för forskning, fortbildning med fortbildningsgaranti och god arbetsmiljö. Vi arbetar för en nationell primärvårdsreform och att antalet allmänläkare ska öka. Vi välkomnar initiativet av de 727 läkare som har skrivit under uppropet som publicerades i DN 28/9.

Man har pratat om att förstärka primärvården i decennier, men inget konkret har hänt. Läget är allvarligt! Allmänläkare och ST-läkare i allmänmedicin kräver nu att politiker och tjänstemän på statlig och landstingsnivå får till stånd konkreta förändringar i samråd med professionen. Det dags nu!

Här intervjuas ordförande Marina Tuutma om uppropet. Hon och flera i styrelsen finns med bland undertecknarna. Även Läkarförbundets ordförande intervjuades i Ekot angående detta.

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag har en fråga om mitt medlemskap

Vill du ändra uppgifter i medlemsregistret, ex. byta aktuella kontaktuppgifter, anmäla examen eller byta förening i ditt medlemskap.

Om ditt medlemskap

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.