fbpx
Hoppa till innehåll

Idag, fredag 28/1, har medlemsadministrationen stängt. Hitta svar på dina frågor om medlemskapet i Läkarförbundets frågor och svar

Nyheter
Antal ST i allmänmedicin blir nationell fråga

Antal ST i allmänmedicin blir nationell fråga

Nyhet
Marina Tuutma, ordförande Svenska Distriktsläkarföreningen & andre vice ordförande i Sveriges läkarförbunds förbundsstyrelse.
Foto Anders Wiklund / TT kod 10040

Det blir nationella rekommendationer kring hur många ST-platser i allmänmedicin som ska finnas i varje region. Ett beslut som fattades av regeringen i dag.

- Äntligen! säger Marina Tuutma, ordförande i Distriktsläkarföreningen. Det är något som vår förening arbetat hårt för. Brist på specialister i allmänmedicin är en nationell angelägenhet!

Beslutet innebär ett uppdrag för Vårdkompetensrådet att redovisa ett planeringsunderlag och ta fram rekommendationer för hur många specialisttjänster i allmänmedicin som ska finnas i varje region.
Allmänmedicin är basen i ett fungerande vårdsystem.

- Det är ett bra och viktigt beslut, lägger Marina Tuutma till. Vi är glada över att vi har en regering som har förstått vikten i denna fråga. Men fortfarande är Sveriges vårdcentraler gravt underfinansierade om man ser till uppdrag och jämfört med andra länder, vilket är något som måste förändras.

Här kan du läsa mer om beslutet.


Fler nyheterInbjudan till Medlemsmöte

Tema: Arbetsmiljö Tid: 2021-11-08 kl. 19-21 Plats: Digitalt via Teams Agenda 19-19.10 Välkommen och presentation 19.10-20.10 Västerbottens läns läkareförening föreläser om Arbetsmiljö och skyddsombudets roll: Systematiskt arbetsmiljöarbete, OSA, skyddsronder och när det…

God Jul och Gott Nytt År

Nu återstår bara dagar på vad som varit ännu ett utmanande år. Vi har fortsätt haft ett till ansträngt år med arbetsuppgifter utöver det vanliga. Vi har jobbat många intensiva timmar.…
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar
SLF.se Nyheter
Antal ST i allmänmedicin blir nationell fråga