Hoppa till innehåll

Vår medlemsrådgivning och medlemsservice håller stängt fredag 21/6. Glad midsommar!

Nyheter
Både äldre och yngre patienter har nytta av fast läkare

Både äldre och yngre patienter har nytta av fast läkare

Nyhet

"Både äldre och yngre patienter har nytta av fast läkare", skriver Marina Tuutma, DLF, Sofia Rydgren Stale, Läkarförbundet och Magnus Isacson, SFAM i Dagens Medicin.

Hela hälso- och sjukvården bör organiseras baserat på evidens och fakta men tyvärr har styrande politiker ignorerat att kontinuitet är evidensbaserad till skillnad från tillgänglighet för vad som helst, när som helst, till vem som helst. Denna ignorans har starkt bidragit till primärvårdens problem.

Läs artikeln här: ”Skattemedel ska inte läggas på onödiga läkarbesök” (dagensmedicin.se)


Fler nyheter


KOMPETENSUTVECKLING FÖR SPECIALISTER I ALLMÄNMEDICIN

Ordinarie läkare i primärvården ska vara specialist i allmänmedicin, det vill säga ha en anställning som distriktsläkare. Distriktsläkare utgör den högsta medicinska kompetensen på hälsocentralen och är en central profession…
Västerbotten

Ansök till Samfonden!

– vår hjälp till din personliga kompetensutveckling och ekonomi Samfonden är Svenska Distriktsläkarföreningens fond för att främja våra medlemmars professionella utveckling eller ge stöd till medlem eller medlems efterlevande som…

Distriktsläkare tar fortbildningen i egna händer

Under senaste halvåret har många regioner infört ”fortbildningsstopp”, där de på olika sätt begränsat möjligheten för distriktsläkare att få fortbildning. Nu tar distriktsläkarna saken i egna händer. Provinsialläkarstiftelsen gör en satsning på fortbildningsstipendier – det sk Provinsialläkarlyftet.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Både äldre och yngre patienter har nytta av fast läkare