Hoppa till innehåll

Folkhälsodalen

Nyhet

Folkhälsodalen är ett två dagar långt digifysiskt möte mellan patienter, politiker, beslutsfattare och professionen. Svenska Distriktsläkarföreningen deltar i två seminarier 1/9.

16.15 – 16.45
God och nära vård – vill vi, kan vi, vågar vi förändra?
”Våra förslag är steg på vägen i utvecklingen av en modern, jämlik, tillgänglig och effektiv hälso- och sjukvård, med en stark och adekvat resurssatt primärvård som bas. En hälso- och sjukvård med både hjärta och hjärna. En hållbar hälso- och sjukvård med hög kvalitet, där man som patient och närstående känner delaktighet och trygghet, som skattebetalare känner förtroende, och där man som medarbetare väljer att arbeta.” Så skriver Anna Nergårdh i slutbetänkandet till sin utredning God och nära vård. Vågar vi verkligen ta steget framåt i denna kulturella förändringsresa?

Paneldeltagare:
Anna Nergårdh, särskild utredare
Marina Tuutma, ordförande i Distriktsläkarföreningen, DLF
Madeleine Beermann, handläggare Nära vård, SKR, tidigare ordförande i Unga Reumatiker
Moderator: Anne Carlsson, Reformklubben

17.00
Avslutning – Hur behåller, och utvecklar vi den förändringskraft pandemin har gett oss?
Det finns en enorm förändringskraft i den kris vi nu går igenom. Den öppnar möjligheter för sjukvården att arbeta radikalt annorlunda. Vi har också sett en sjukvård som har visat prov på stor anpassningsförmåga och kreativitet för att lösa de utmaningar som den ställts inför – både i stort och smått. Hur tar vi tillvara på den stora förändringskraft som släppts lös när pandemin är över?

Paneldeltagare:
Henrik Brehmer, Chief Strategy and Public Affairs Officer, Capio
Ylva Sandström, ordförande distriktsläkarföreningen Stockholm
Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör, Region Örebro
Anders Blanck, vd LIF
Moderator: Petter Odmark, analyschef Re-Think

Läs mer på folkhälsodalen.se

 


Fler nyheter


Årsmöte 2024

Varmt välkomna till DLF Västerbottens årsmöte 2024! PlatsFysisk möteslokal i centrala Umeå samt videokonferens. Lokal bokas utifrån antal anmälda och meddelas till anmälda mötesdeltagare.Möteslänk skickas till anmälda några dagar före…

DLF Stockholms årsmöte

Årsmötet gästades av Robert Johansson, personalregionråd i Region Stockholm (s), som berättade om arbetsmiljökommissionens arbete, hur långt man har kommit och hur man tänker sig arbetar framåt. Därefter följde en…

Årets Allmänläkarvän 2024

Svenska Distriktsläkarföreningen instiftade för några år sedan ett hederspris kallat Årets allmänläkarvän. Mottagaren av priset skall vara en person, som genom sitt agerande och renommé stärker bilden av svensk primärvård och oss distriktsläkare.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare