Hoppa till innehåll
Nyheter
God Jul och Gott Nytt År!

God Jul och Gott Nytt År!

Nyhet

Vilket år vi haft! Vår egen kampanj; Jag kan inte dela min doktor med hur många som helst, #1000perläkare, hann bara sjösättas så släppte Socialstyrelsen sin rekommendation om 1 på 1100 och kartan ritades om. Vi i DLF jobbar oförtrutet vidare med att implementera målet i så många regioner som möjligt och att få politiska beslut i rätt riktning. Andra stora projekt vi försökt att delta i framtagandet av, samt synliggöra resultatet från, är Nationella vårdkompetensrådets beräkning om behovet av miljardsatsning för att komma till rätta på allmänläkarbristen. Även Vårdanalys rapporter om Kontinuitet och fast läkarkontakt är nedslående men samtidigt vatten på vår kvarn och ger energi att jobba vidare.

Vi ser också engagemanget i våra lokalavdelningar, som presenterar egna rapporter och syns i media, samt arbetar med det viktiga politiska påverkansarbetet på lokal nivå. Vi är också glada att DLF under året kunna starta upp en tidigare vilande lokalavdelning i Västmanland. Lokalavdelningarnas arbete är viktigt och får kanske inte alltid den uppskattning det förtjänar. Känner du själv att du skulle vilja engagera dig så står alla lokalavdelningar med öppen dörr för att delta på enstaka möten eller i det löpande styrelsearbetet! Tveka inte att ta kontakt!

Slutligen vill vi önska en riktigt god jul till alla våra medlemmar som kämpar med att räcka till och att stå stilla när det stormar. Låt det nya året komma med en bättre arbetsmiljö och ett begränsat uppdrag!

God Jul och Gott Nytt År önskar styrelsen!


Fler nyheter


Årets enkät en besvikelse

Årets kompetensförsörjningsenkät visar att regionerna fortfarande har dålig koll på den totala läkarbemanningen på vårdcentralerna. Det finns heller inte någon ljusning med fler ST-tjänster och ambitionsnivån är genomgående låg när…


DLF Stockholms årsmöte 8 februari

Årsmötet gick traditionsenligt av stapeln på Villagatan.Kvällens gäst, Primärvårdsregionrådet Christine Lorne (C), ordförande i den nya primärvårdsnämnden, berättade om sina tankar kring framtidens primärvård i Stockholm och mötet fick möjlighet att ställa…
Stockholm
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare