Hoppa till innehåll
Nyheter
God Jul och Gott Nytt År!

God Jul och Gott Nytt År!

Nyhet

Vilket år vi haft! Vår egen kampanj; Jag kan inte dela min doktor med hur många som helst, #1000perläkare, hann bara sjösättas så släppte Socialstyrelsen sin rekommendation om 1 på 1100 och kartan ritades om. Vi i DLF jobbar oförtrutet vidare med att implementera målet i så många regioner som möjligt och att få politiska beslut i rätt riktning. Andra stora projekt vi försökt att delta i framtagandet av, samt synliggöra resultatet från, är Nationella vårdkompetensrådets beräkning om behovet av miljardsatsning för att komma till rätta på allmänläkarbristen. Även Vårdanalys rapporter om Kontinuitet och fast läkarkontakt är nedslående men samtidigt vatten på vår kvarn och ger energi att jobba vidare.

Vi ser också engagemanget i våra lokalavdelningar, som presenterar egna rapporter och syns i media, samt arbetar med det viktiga politiska påverkansarbetet på lokal nivå. Vi är också glada att DLF under året kunna starta upp en tidigare vilande lokalavdelning i Västmanland. Lokalavdelningarnas arbete är viktigt och får kanske inte alltid den uppskattning det förtjänar. Känner du själv att du skulle vilja engagera dig så står alla lokalavdelningar med öppen dörr för att delta på enstaka möten eller i det löpande styrelsearbetet! Tveka inte att ta kontakt!

Slutligen vill vi önska en riktigt god jul till alla våra medlemmar som kämpar med att räcka till och att stå stilla när det stormar. Låt det nya året komma med en bättre arbetsmiljö och ett begränsat uppdrag!

God Jul och Gott Nytt År önskar styrelsen!


Fler nyheter


World Family Doctor Day!

Den 19/5 - dagen till ära, firas den internationella allmänläkardagen. Allmänläkare, familjeläkare eller distriktsläkare - kärt barn har många namn men det gemensamma är att de är specialistläkare som är utbildade inom allmänmedicin.

DLF Västerbotten - ny styrelse 2024

Vid årsmötet i Umeå 240321 valdes en ny styrelse för DLF Västerbotten. Styrelse består nu av Carolina Emdin, Umeå, ordförande. Sara Backlund, Dorotea, vice ordförande. Joel Lillqvist, Umeå, kassör. Frank…
Västerbotten

Nya styrelsen

Svenska Distriktsläkarföreningen hade sitt årliga fullmäktigemöte fredagen den tredje maj. Marina Tuutma, som varit ordförande sedan 2017 och vice ordförande Carolina Emdin avgick.Ylva Sandström valdes in som ny ordförande. Ylva…
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare