Hoppa till innehåll
Nyheter
Jag kan inte dela min doktor med hur många som helst! #1000perläkare

Jag kan inte dela min doktor med hur många som helst! #1000perläkare

Nyhet

Har du ringt din vårdcentral och kommit till en full telefonkö eller behövt vänta i månader på en läkartid? Du kanske till och med har väntat i timmar på akutmottagningen men inte fått den hjälp du behövde? 

I de flesta fall hade du kunnat få rätt hjälp av en specialist i allmänmedicin på din vårdcentral, men tyvärr är läkaren idag ansvarig för långt över 2000 invånare. Det är alldeles för många för att läkaren ska hinna ta ansvar för dem alla på ett bra och patientsäkert sätt. Därför kan du behöva vänta länge för att få rätt diagnos och behandling.                                       

Tänk dig att ha en läkare som känner dig väl, som du kan vända dig till och få kontakt med samma dag i stället för olika läkare varje gång eller hyrläkare som kommer och går? Att få träffa din läkare på vårdcentralen istället för att bli hänvisad till en jourmottagning eller akuten? 

Om varje läkare på vårdcentralen får ansvara för max 1000 invånare så kan vi i Sverige få en välfungerande och tillgänglig primärvård - tryggheten ökar.

Vill du bidra till RÄTT förändring i svensk sjukvård: kräv max 1000 invånare per specialistläkare i allmänmedicin. Skriv under #1000perläkare för att politikerna ska lyssna på riktigt.

Skriv under du med!


Fler nyheterGod Jul och Gott Nytt År!

Vilket år vi haft! Vår egen kampanj; Jag kan inte dela min doktor med hur många som helst, #1000perläkare, hann bara sjösättas så släppte Socialstyrelsen sin rekommendation om 1 på…

Nominera till årets allmänläkarvän

Ta chansen och nominera en person som Du anser gör sig förtjänt av ovanstående epitet. Svenska Distriktsläkarföreningen instiftade för några år sedan ett hederspris kallat Årets Allmänläkarvän. Mottagaren skall vara…
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Jag kan inte dela min doktor med hur många som helst! #1000perläkare