Hoppa till innehåll

Stötta Ukraina

Nyhet

Ukraina har hamnat i en stor humanitär katastrof och behöver nu vår hjälp. Svenska Distriktsläkarföreningen har skänkt 10 000 kronor till Läkare Utan Gränser för deras viktiga arbete med att rädda liv i Ukraina. Nu uppmanar vi även våra medlemmar att ge ett stöd till Läkare Utan Gränser eller till andra hjälporganisationer, eller initiativ, tex http://razom.se.

  • Svenska Distriktsläkarföreningen fördömer kraftfullt Rysslands invasion av Ukraina. Läkare och sjuksköterskor måste få vårda patienter utan risk för attack och befolkningen måste ha tillgång till vård och läkemedel. Medicinsk neutralitet måste råda i Ukraina, säger ordförande Marina Tuutma. 
  • Vi vill uppmana alla våra medlemmar att ge pengar till Läkare Utan Gränser. Läget är akut och våra bidrag kommer att göra skillnad, säger Marina Tuutma ordförande Svenska Distriktsläkarföreningen. 

Läkare Utan Gränser har startat upp akuta insatser i Ukraina och i flera grannländer för att bedöma och svara på de humanitära behoven vid landets gränser. Din hjälp är viktig! Bidra till Läkare Utan Gränsers arbete i Ukraina genom att skänka en gåva på deras webbplats. Du kan också swisha till 900 60 32.   

Även Läkarförbundet har bidragit med ett ekonomiskt stöd men även skrivit ett brev till regeringen med uppmaning om att skyndsamt samordna transport med sjukvårdsmaterial och läkemedel till Ukraina. För att de ukrainska läkarna ska kunna vårda de många skadade och kroniskt sjuka behöver hela världen kraftsamla och förse landet med den medicinska utrustning och de läkemedel som behövs.


Fler nyheter


Årsmöte 2024

Varmt välkomna till DLF Västerbottens årsmöte 2024! PlatsFysisk möteslokal i centrala Umeå samt videokonferens. Lokal bokas utifrån antal anmälda och meddelas till anmälda mötesdeltagare.Möteslänk skickas till anmälda några dagar före…

DLF Stockholms årsmöte

Årsmötet gästades av Robert Johansson, personalregionråd i Region Stockholm (s), som berättade om arbetsmiljökommissionens arbete, hur långt man har kommit och hur man tänker sig arbetar framåt. Därefter följde en…

Årets Allmänläkarvän 2024

Svenska Distriktsläkarföreningen instiftade för några år sedan ett hederspris kallat Årets allmänläkarvän. Mottagaren av priset skall vara en person, som genom sitt agerande och renommé stärker bilden av svensk primärvård och oss distriktsläkare.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare