Hoppa till innehåll
Nyheter
Svenska Distriktsläkarföreningens fullmäktige 2021 – genomfört!

Svenska Distriktsläkarföreningens fullmäktige 2021 – genomfört!

Svenska Distriktsläkarföreningen vill tacka alla lokalavdelningar och gäster som aktivt deltog i årets fullmäktige som genomfördes i ett digifysiskt format den 16 april 2021.

Nyhet

Under mötet avhandlades det flertal punkter, däribland presenterades årets allmänläkarvän Heidi Stensmyren, tidigare ordförande Sveriges läkarförbund, med motiveringen:

”Heidi Stensmyren har under sin period som ordförande för Läkarförbundet outtröttligt drivit frågan om en primärvårdsreform. I otaliga framträdanden och debattartiklar har hon gång på gång återkommit till att Sverige behöver få till ett system med fast läkare. Utan hennes insats hade vi aldrig nått så långt som vi trots allt gjort med en primärvårdsproposition som det har beslutats om i riksdagen.”

En ny styrelse med två nya stjärnor valdes: Daniel Moberg, specialist i allmänmedicin Linköping, och Julia Eisenberg, specialist i allmänmedicin Linköping. ”Vi ser fram emot att få lära känna dessa personer och vi är övertygade om att det kommer att bli ett effektivt verksamhetsår” sa Marina Tuutma, ordförande.

  • Heiko Botman, specialist i allmänmedicin Nora, omvaldes till vice ordförande.
  • Carolina Emdin, specialist i allmänmedicin Umeå, omvaldes till sekreterare.
  • Ylva Kristoferson Sandström, specialist i allmänmedicin Stockholm, omvaldes till ledamot.

Samtidigt tackade vi av två starka stjärnor som varit med i styrelsen under flertal år: Ulrika Taléus, specialist i allmänmedicin Linköping, och Camilla Sandin Bergh, specialist i allmänmedicin Västra Götaland.


Fler nyheter


Årsmöte 2024

Varmt välkomna till DLF Västerbottens årsmöte 2024! PlatsFysisk möteslokal i centrala Umeå samt videokonferens. Lokal bokas utifrån antal anmälda och meddelas till anmälda mötesdeltagare.Möteslänk skickas till anmälda några dagar före…

DLF Stockholms årsmöte

Årsmötet gästades av Robert Johansson, personalregionråd i Region Stockholm (s), som berättade om arbetsmiljökommissionens arbete, hur långt man har kommit och hur man tänker sig arbetar framåt. Därefter följde en…

Årets Allmänläkarvän 2024

Svenska Distriktsläkarföreningen instiftade för några år sedan ett hederspris kallat Årets allmänläkarvän. Mottagaren av priset skall vara en person, som genom sitt agerande och renommé stärker bilden av svensk primärvård och oss distriktsläkare.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Svenska Distriktsläkarföreningens fullmäktige 2021 – genomfört!