fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Under mötet avhandlades det flertal punkter, däribland presenterades årets allmänläkarvän Heidi Stensmyren, tidigare ordförande Sveriges läkarförbund, med motiveringen:

”Heidi Stensmyren har under sin period som ordförande för Läkarförbundet outtröttligt drivit frågan om en primärvårdsreform. I otaliga framträdanden och debattartiklar har hon gång på gång återkommit till att Sverige behöver få till ett system med fast läkare. Utan hennes insats hade vi aldrig nått så långt som vi trots allt gjort med en primärvårdsproposition som det har beslutats om i riksdagen.”

En ny styrelse med två nya stjärnor valdes: Daniel Moberg, specialist i allmänmedicin Linköping, och Julia Eisenberg, specialist i allmänmedicin Linköping. ”Vi ser fram emot att få lära känna dessa personer och vi är övertygade om att det kommer att bli ett effektivt verksamhetsår” sa Marina Tuutma, ordförande.

  • Heiko Botman, specialist i allmänmedicin Nora, omvaldes till vice ordförande.
  • Carolina Emdin, specialist i allmänmedicin Umeå, omvaldes till sekreterare.
  • Ylva Kristoferson Sandström, specialist i allmänmedicin Stockholm, omvaldes till ledamot.

Samtidigt tackade vi av två starka stjärnor som varit med i styrelsen under flertal år: Ulrika Taléus, specialist i allmänmedicin Linköping, och Camilla Sandin Bergh, specialist i allmänmedicin Västra Götaland.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem