Hoppa till innehåll

Förtroendet är förbrukat

Jönköpings läkarförening har i en skrivelse riktat sig till ansvariga politiker i nämnden för folkhälsa och sjukvård för att uppmärksamma dem på konsekvenser av ogenomtänkta beslut och vikten av timing.

Nyhet

Huvudorsaken till missnöjet är bytet till IT-systemet Cosmic BOS, men även annat har föranlett missnöjet och skrivelsen. Läkarföreningen riktar sig till ansvariga och kräver att regionen:

  • Genomför förändringar som minskar administrationen för vårdpersonal och pausar alla andra förändringar som inte är direkt pandemirelaterade de närmaste 6 månaderna.
  • Ser över ansvarsfrågan i gällande ärenden och vidtar åtgärder.
  • Utser en ansvarig med uppgift att överblicka och begränsa alla belastningar på medarbetarna, så som förändringar, mailutskick, information, obligatoriska utbildningar (t ex informationssäkerhet), administrativa åtgärder och osäkerhet kring beslut (t ex lokal för Närakuten Jönköping).
  • Tydligt visar att man lyssnar på medarbetarna.
  • Respekterar gällande samverkansavtal och efterföljer det.
  • Direkt påbörjar arbete med att förbättra det katastrofala BOS-systemet vad gäller användarvänlighet, gränssnitt och patientsäkerhet med utgångspunkt från vårdpersonalens synpunkter.

Klicka på länken för att läsa skrivelsen:      Skrivelse 201130


Fler nyheter



Årets kollega 2023 är Anne Sauer

På Läkarföreningens medlemskväll den 12 oktober delades utmärkelsen Årets kollega ut till Anne Sauer, distriktsläkare och verksamhetschef på Bra Liv Vårdcentral i Smålandsstenar.

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare