Hoppa till innehåll
Nyheter
Ingen ersättning för digitala vårdåtgärder till vårdgivare verksamma på den Nationella Taxan

Ingen ersättning för digitala vårdåtgärder till vårdgivare verksamma på den Nationella Taxan

Senaste nytt i förhandlingarna med Region Stockholm.

Nyhet
Stockholms nyhetsbrev

SKR kom den 2/6-2020 med en rekommendation till regionerna angående ersättning för digitala vårdåtgärder. Man lämnade i rekommendationen öppet för regionerna att själva besluta om ersättningen tillsammans med företrädare för taxeläkarna i regionen, alternativt att varje vårdgivare för sig får sluta ett avtal med regionen.

Förhandlingar om digitala vårdbesök i Region Stockholm har gått trögt. S-SPLF har tillsammans med fysioterapeuterna i Stockholm haft kontakt med förvaltningen (HSF) och hade ett digitalt möte med förvaltningens tjänstemän den 24/6. Tjänstemännen hade ett stort antal invändningar och det kändes nära omöjligt att nå en överenskommelse om digitala vårdkontakter med Region Stockholm.

Efter detta möte har S-SPLF också tagit kontakt med ansvariga (M) och (L) politiker och deras politiska sekreterare. Vi har nu fått svar från Region Stockholm att RS har bestämt sig att vi inte kommer att få avtal om Digitala vårdåtgärder till vårdgivare verksamma på den Nationella Taxan.

S-SPLF styrelsen har skrivit mail till RS och protesterat mot det.

Med vänlig hälsning
Hannu Määttänen
Ordförande
Stor-Stockholms Privatläkarförening, S-SPLF


Fler nyheter


Nyhetsbrev Mars 2024

Januari och februari har varit stabilt kalla och ogästvänliga, snö i vissa delar och iskallt regn samt hård blåst på andra ställen, men ändå är temperaturer på västkusten och i Skåne som vid en meteorologisk vår. Så rent statistiskt så …
Nyhetsbrev


Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Ingen ersättning för digitala vårdåtgärder till vårdgivare verksamma på den Nationella Taxan