fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

SKR kom den 2/6-2020 med en rekommendation till regionerna angående ersättning för digitala vårdåtgärder. Man lämnade i rekommendationen öppet för regionerna att själva besluta om ersättningen tillsammans med företrädare för taxeläkarna i regionen, alternativt att varje vårdgivare för sig får sluta ett avtal med regionen.

Förhandlingar om digitala vårdbesök i Region Stockholm har gått trögt. S-SPLF har tillsammans med fysioterapeuterna i Stockholm haft kontakt med förvaltningen (HSF) och hade ett digitalt möte med förvaltningens tjänstemän den 24/6. Tjänstemännen hade ett stort antal invändningar och det kändes nära omöjligt att nå en överenskommelse om digitala vårdkontakter med Region Stockholm.

Efter detta möte har S-SPLF också tagit kontakt med ansvariga (M) och (L) politiker och deras politiska sekreterare. Vi har nu fått svar från Region Stockholm att RS har bestämt sig att vi inte kommer att få avtal om Digitala vårdåtgärder till vårdgivare verksamma på den Nationella Taxan.

S-SPLF styrelsen har skrivit mail till RS och protesterat mot det.

Med vänlig hälsning
Hannu Määttänen
Ordförande
Stor-Stockholms Privatläkarförening, S-SPLF

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.