fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

De flesta av Privatläkarföreningens medlemmar är företagare. I Läkarförbundet och Svenska Privatläkarföreningen är det läkaren som privatperson som är medlem, och föreningen erbjuder hjälp, stöd och förmåner till dig som läkare. För att kunna erbjuda även företagarens bolag service och stöd i t.ex. bolagsfrågor och arbetsgivarfrågor finns Svensk Privatläkarservice AB, som är helägt av föreningen SPLF.

Läkare som är företagare betalar 240 kronor i månaden för att vara med i SPLF. Av dessa betalar du 75 kronor till SPLF via din faktura från Läkarförbundet och resten till SPLSAB. Det innebär att den största delen av avgiften är avdragsgill i ditt bolag. Du möjliggör att kompetenta och erfarna läkare som också är företagare kan företräda dina intressen, och skapa goda förutsättningar för läkare att vara småföretagare.

På fullmäktigemötet den 8/4-2017 beslutades det att det ska vara obligatoriskt för alla medlemmar som har eget bolag och omsätter över 200 000:- /år att ansluta bolaget till Svensk Privatläkarservice AB. Är du inte företagare utan anställd inom privat sektor är du också välkommen som medlem i SPLF, men är då befriad från serviceavgiften, och betalar bara 75 kronor i månaden till SPLF, och inget till SPLSAB.

Inte medlem? Bli medlem här.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.