Hoppa till innehåll
Nyheter
Nyhetsbrev Mars 2024

Nyhetsbrev Mars 2024

Januari och februari har varit stabilt kalla och ogästvänliga, snö i vissa delar och iskallt regn samt hård blåst på andra ställen, men ändå är temperaturer på västkusten och i Skåne som vid en meteorologisk vår. Så rent statistiskt så blir det väl både vår och sommar även detta år…Lika självklar är inte utvecklingen i Ukraina som nu är inne på sitt 3:e krigsår mot angriparen Putin. De bidrag som nu innehållits från USA borde självklart ersättas av minst det dubbla från EU länderna. Vi borde ha en självbevarelsedrift att se till att våra grannar Ukraina som slåss mot en överlägsen fiende får de stöd som de behöver och mer därtill.
Nyhet
Nyhetsbrev

Nedläggning? Nej!

Lika överlägsen är vår motståndare, SKR och de 21 regionerna förstås. Men historiskt så har ”underdogs” statistiken på sin sida. Minns bara USA:s och Sovjetunionens nesliga förluster i Vietnam och Afghanistan för att spetsa till jämförelserna lite grann. Bokstavsutredningen som Åsa Himmelsköld presenterade maj 2023, har besvarats och någon reaktion har inte kommit från Socialdepartementet. I skrivande stund är det oklart om även sannolikt att även denna utredning bara läggs till handlingarna liksom de tidigare 5 i ämnet.

Jag vill därför understryka att det finns inga som helst beslut om nedläggning av LOL/LOF för närvarande! De regioner och deras tjänstemän som trots det ägnar sig åt ”fake news” uppmanas att sluta upp med det omgående!

Vi får in rapporter från medlemmar att vissa regioner anger att LOL/LOF skall försvinna med början av 2025, men det finns alltså ingen som helst sanning i detta! Ni som vill sälja kan lugnt lämna in etableringen till er region, de kan inte vägra att låta er sälja med hänvisning till en framtida fiktiv nedläggning. De som vill fortsätta att driva sin verksamhet skall bara hålla 2025 i minnet som det år då vårt nuvarande avtal tar slut och vi sitter i nya förhandlingar med SKR om taxans nivåer 2026 och framåt.

Maciej Zaremba inledningstalar på Fullmäktigemötet

Nu till något betydligt trevligare. Närmast på agendan är vårt fullmäktigemöte lördagen den 6/4, detta blir extra roligt då det är det första analoga mötet på 4 år. Som vanligt är det bara lokalföreningarnas ombud som är röstberättigade. Ett möte ”IRL” har varit efterlängtat av både styrelse och medlemmar, vi ser också fram mot middagen samma kväll.

Vi kommer att ha en mycket spännande inledningstalare i år, Maciej Zaremba, som är en av Sveriges mest profilerade journalister med en rad artikelserier om bl.a. tvångssterilisering, polska rörmokare, sjukvården etc. Han skrev de uppmärksammade artiklarna i DN om angreppet på LOL psykiatrikerna i Region Stockholm.

Har du inte anmält dig till fullmäktigemötet? Anmäl dig här. Alla medlemmar är välkomna att delta och yttra sig, men vi skickar en särskild påminnelse till lokalföreningarnas delegater att inte glömma att anmäla sig.


Fler nyheter




Nyhetsbrev S-SPLF december 2023

Mycket pågår kring de mindre privata vårdgivarnas framtid i Sverige. Vi vill uppmuntra medlemskap i både SPLF ( Sveriges Privatläkarförening) och S-SPLF ( Stor Stockholms Privatläkarförening ) med associerade Servicebolag. Enade är vi starkare! Glöm inte heller S-SPLF årsmöte måndag …
Stockholms nyhetsbrev
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare