fbpx

Skatteverket

Skatteverket har på sin hemsida angett att de avser att analysera domstolsbeslutet (Rättsfall: HFD mål nr 7270-17) och att de inom en snar framtid avser att publicera ett ställningstagande, se denna länk.

Förbundets rekommendation

Vänd er till Skatteverket med frågor som rör moms respektive skatt. Vid förfrågan kan ni antigen ställa frågor via Skatteverkets egna frågeformulär (se länk nedan) eller begära ett förhandsbesked.

Om ni redan har planerat er verksamhet vad gäller moms respektive skatt så kan ni begära ett förhandsbesked. För att kunna erhålla ett sådant besked krävs det att ni kan visa hur ni har tänkt betala skatt och moms, det skall således finnas en tydlig plan och uträkning.

Allmänna ombudets ansökan om förhandsbesked gäller både en privatperson eller ett företag och allmänna ombudet kan vända sig till Skatterättsnämnden och begära förhandsbesked i en beskattningsfråga. I detta fall ansöker ni om ett förhandsbesked för att få fram ett vägledande avgörande i en principiellt viktig rättslig fråga. Vänd er till Skatteverket om ni önskar erhålla ett förhandsbesked. Du når dem via denna länk.

Om du har frågor eller funderingar kan du med fördel höra av dig till medlemsrådgivningen, tel 08-7903510 eller medlemsradgivningen@slf.se.

Svenska Privatläkarföreningen arbetar naturligtvis med frågan. Om du har frågor om det arbetet, vänd dig till kansliet, 08-7903330.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.