Hoppa till innehåll
Nyheter
Vård- och omsorgsföretag omfattas nu också av krisåtgärden korttidsarbete

Vård- och omsorgsföretag omfattas nu också av krisåtgärden korttidsarbete

Korttidsarbete innebär att arbetsgivare kan minska anställdas arbetstid och få stöd av staten för att täcka delar av kostnaden. Tidigare har arbetsgivare vars verksamhet i huvudsak är finansierad av allmänna medel varit undantaget för att ta del av stödet, men finansutskottet i Riksdagen gav idag beskedet att detta undantag slopas tillfälligt.

Nyhet
Övriga nyheter

Korttidsarbete / Korttidspermittering

En krisåtgärd som innebär att enskilda arbetsgivare som drabbats av tillfälliga och allvarliga ekonomiska svårigheter som ”inte rimligen hade kunnat förutses eller undvikas genom andra tillgängliga åtgärder” ska kunna få stöd under begränsade perioder. Under 2020 höjs tillfälligt statens andel av kostnaderna för stöd vid korttidsarbete från en tredjedel till tre fjärdedelar vid s.k. korttidspermittering. Förslaget föreslås träda i kraft den 7 april 2020 och tillämpas för tid fr.o.m. den 16 mars 2020.


Fler nyheter


Nyhetsbrev Mars 2024

Januari och februari har varit stabilt kalla och ogästvänliga, snö i vissa delar och iskallt regn samt hård blåst på andra ställen, men ändå är temperaturer på västkusten och i Skåne som vid en meteorologisk vår. Så rent statistiskt så …
Nyhetsbrev


Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Vård- och omsorgsföretag omfattas nu också av krisåtgärden korttidsarbete