Hoppa till innehåll
Delföreningar
Välkommen till Skåne-SÄL !

Välkommen till Skåne-SÄL !

Skåne-SÄL bildades 2001 och vänder sig till de medlemmar i föreningen Seniora läkare som bor i eller nära Skåne.

Föreningen Skåne-SÄL är en delförening som vänder sig till de medlemmar i Seniora Läkare som bor i den södra delen av landet. Föreningen anordnar sammankomster med föredrag och trivsamt mingel och vi lägger stor vikt vid den sociala samvaron. På hösten bjuds vi traditionellt in till Sydsvenska Medicinhistoriska Sällskapets möte med  föredrag och efterföljande gåsmiddag. Våra  sammankomster äger vanligen rum på Akademiska föreningen i Lund men möten förläggs också till Malmö, Helsingborg och Kristianstad.

Medlemmar i Skåne-SÄL förutsätts vara medlemmar i Svenska Läkarförbundet. Vi finansierar våra speciella evenemang i Skåne-SÄL via en blygsam  medlemsavgift på 100 kr/år.

Skåne-SÄL samarbetar med andra föreningar, som Sydsvenska Medicinhistoriska Sällskapet och Läkaresällskapet i Lund och numera även med de fyra danska seniorläkargrupperna på Själland.

Kontakter:
Marianne Ors, ordförande.  Mail: ors.marianne@gmail.com
Yelverton Tegner, sekreterare.  Mail: yelverton@tegner.com
Sven Lindgren, kassör. Mail: svenlindgren42@outlook.com

Så här blir du medlem i Skåne-SÄL

Maila ditt namn och bostadsadress till vår sekreterare Yelverton Tegner. Medlemsavgiften 100 kr betalas till Skåne-SÄLs bankgiro: 413-5034. Glöm inte att skriva ditt namn på betalningen!

Skåne-SÄL:s program hösten 2023

De som lyssnade på ädelsmeden Magnus Liedholm och hans dotter, silversmeden Ida Liedholm, på vårt möte den 9 september är välkomna att besöka deras ateljé på Mellangatan 35 i Skanör.

Tisdagen 17 oktober kl 14 -16 ses vi på Historiska museet, Krafts torg 1, 223 50 Lund. Mingel och möjlighet att se museets olika samlingar på bottenplanet . Museet är stängt för övriga besökare så vi får tillgång till de olika utställningarna. Ca kl 14.45 går vi till Kyrksalen där museichefen fil dr Per Carsten föreläser under titeln Uppåkras skattkammare - Berättelser och fynd från järnåldern på Historiska museet i Lund. Därefter tid för frågor och diskussioner och kl 16 avslutas mötet.

Tisdagen 21 november kl 19. Lokal: Akademibokhandeln Stortorget 2, 222 22 Lund (Gamla Gleerups). Vi samlas under trivsamt mingel och lite fingermat. Bokhandlare Anna Lindh ger oss årets bästa tips om julklappsböcker till både vuxna och barn i olika åldrar. Sedan får vi själva botanisera i bokhandeln och köpa på oss böcker. Pris: 100 kr/person, insättes på Skåne-SÄL:s bankgiro 413-5034. Glöm inte att ange ditt namn!

Sydsvenska Medicinhistoriska Sällskapet SMHS                                                                

Flertalet Skåne-SÄLAR är också medlemmar i SMHS och vi ser väl oss som systerföreningar här nere i den del av Sverige som Linné kallade "Härligast på jorden". Skåne-SÄLs medlemmar brukar exempelvis bli inbjudna till SMHS gåsmiddagar, en tradition som vi är mycket glada och tacksamma för. SMHS har öppna möten dit alla är välkomna. Läs mer på hemsidan www.smhs.nu.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare