Hoppa till innehåll

Skåne-SÄL

Skåne-SÄL bildades 2001 och vänder sig till de medlemmar i föreningen Seniora läkare som bor i eller nära Skåne.

Föreningen anordnar sammankomster med föredrag och trivsamt mingel. På hösten bjuds vi traditionellt in till Sydsvenska Medicinhistoriska Sällskapets möte med  föredrag och efterföljande gåsmiddag. Våra  sammankomster äger vanligen rum på Akademiska föreningen i Lund men möten förläggs också till Malmö, Helsingborg och Kristianstad.

Medlemmar i Skåne-SÄL förutsätts vara medlemmar i Svenska Läkarförbundet. Vi finansierar våra speciella evenemang i Skåne-SÄL via en blygsam  medlemsavgift på 100 kr/år.

Skåne-SÄL samarbetar med andra föreningar, som Sydsvenska Medicinhistoriska Sällskapet och Läkaresällskapet i Lund och numera även med de fyra danska seniorläkargrupperna på Själland.

Mötesprotokoll från årsmöte 5 april 2022: klicka här

Kontakter:
Marianne Ors, ordförande.  Mail: ors.marianne@gmail.com
Yelverton Tegner, sekreterare.  Mail: yelverton@tegner.com
Sven Lindgren, kassör. Mail: svenlindgren42@outlook.com

Så här blir du medlem i Skåne-SÄL

Maila ditt namn och bostadsadress till vår sekreterare Yelverton Tegner. Medlemsavgiften 100 kr betalas till Skåne-SÄLs bankgiro: 413-5034. Glöm inte att skriva ditt namn på betalningen!

Välkomna till möten i Skåne-SÄL hösten 2022!

Fredagen 11 november: Inbjudan fr SMHS att delta i deras traditionella gåsamiddag.

Tisdagen 22 november kl 19.00 Bokhandelskväll på Akademibokhandeln, Stortorget i Lund. Bokhandlare Anna Lind ger tips om årets bästa julklappsböcker. Vi får lite "fingermat" och sedan fritt tillträde i bokhandeln att handla härliga böcker med rabatt! Tag gärna med dig make/maka!

OBS! Förhandsanmälan till bokhandels-kvällen genom att betala 100 kr per person, insättes på Skåne-SÄLs bankgiro: 413-5034. Sista anmälningsdag 15 november. Kom ihåg att skriva ditt namn på betalningen.

Sydsvenska Medicinhistoriska Sällskapet SMHS

Flertalet Skåne-SÄLAR är också medlemmar i SMHS och vi ser väl oss som systerföreningar här nere i den del av Sverige som Linné kallade "Härligast på jorden". Skåne-SÄLs medlemmar brukar exempelvis bli inbjudna till SMHS gåsmiddagar, en tradition som vi är mycket glada och tacksamma för. SMHS har öppna möten dit alla är välkomna. Läs mer på hemsidan www.smhs.nu.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar