fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Reseinformation  2021

Norrsken

Ett ljus i tunneln – och norrsken!

Efter den avkortade resan till Madeira i mars 2020 har det inte varit möjligt att resa. Fyra planerade resor fick ställas in, och det har ju inte heller varit möjligt att genomföra några föreningsmöten. Men det ser ut som om vi kan plocka upp några tappade trådar nu. Det är svårt att inte tänka nytt också.

Italien-resa
Den första tråden att plocka upp är resan till Italien. Kulturella och gastronomiska upplevelser bjuds med Bologna som bas och Hans Lepp som ciceron, till Parma, Ferrara, Mantua och kanske Ravenna. Just i dagarna har Italien lyft en hel del av sina restriktioner så förhoppningsvis kan denna resa nu genomföras och planeras till oktober i år. Hösten 2020 var resan dubblerad och många har stått kvar med sin anmälningsavgift. Det innebär att denna resa i första hand riktar sig till tidigare anmälda personer. Mejtresor som arrangerar upprättar kontakt.

Möt våren i Nordtyskland
Den andra tråden att plocka upp är den resa som skulle företas i april 2020. Nu siktar vi på slutet av april 2022 för att möta våren i Nordtyskland, med
Svenska Pommern, Stralsund och Rügen som mål. Resan företas med buss från Malmö och guide är militärhistorikern Johan Engström. Mer detaljer och hur man anmäler sig i kommande nummer av Seniora Läkare.

Kiruna och Jukkasjärvi
Kiruna och Jukkasjärvi reser vi till den 9-11 februari 2022 i järnets, isens och arkitekturens tecken!

I Kiruna börjar programmet i LKAB:s  besökscentrum för en introduktion för att sedan bege oss ner i världens största underjordiska järnmalmsgruva, där visningsgruvan finns på 540 meters nivå och vi får ta del av hur gruvbrytningen och förädlingen går till.

Dag 2 ägnas åt Jukkasjärvi, där kyrkans mittskepp byggdes i början av 1600-talet och ståtar med en altartavla av Bror Hjorth. Vi ser Ishotellet, som började byggas 1989, och varje år tas is från Torne älv, sparas och används till nästa års bygge, arkitektur som ändras varje år. Andra aktiviteter i Jukkasjärvi är isskulpturering under kunnig ledning och en  hundspanntur.

Kiruna bygger en ny stadskärna och vi får följande dag lära oss om projektet Kiruna stadsflytt, gör en guidad tur med bl.a. kyrkan, prisbelönt som Sveriges mest omtyckta byggnad och ”Alla tiders bästa byggnad. Byggd före 1950”.

Inkvartering på fyrstjärnigt hotell bägge nätterna och egen transport till och från Kiruna.

Obs! Om man väljer flyg är det en vits att bestämma sig raskt då man kommer undan med billigare pris och inte riskerar att platserna tar slut – vi åker ändå under högsäsong. Researrangören kan bistå med detta.

Med tåg lite krångligare – i skrivande stund är tidtabeller inte klara och det tar minst 15 timmar förmodligen med fler byten, möjligen också dyrare än flyg.

Anmälan och kontakt:        BK Travel Solutions Telefon 040-60 60 220 (månd-onsd 09-13)

E-post: info@bktravelsolutions.se

Christina Berntsson,  christina.berntsson.cb@gmail.com är Seniora Läkares samordnare för resor och är glad för  förslag på nya resor

Ishotellet

 

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem