fbpx

info Tisdagen den 21 januari är medlemsadministrationen stängd på grund av utbildning. Här kan du ta del av vanliga frågor och svar om medlemskapet. Välkommen åter!

info Just nu har vi utmaningar med inloggningen in via betalväggar på webbplatsen. När du vill logga in för att ta del av innehåll, välj då att logga in genom att klicka på ”Logga in” i den blå navigeringen längst upp på sidan. Tack för ditt tålamod!

Seniora Läkare samverkar med Läkarförbundet på flera plan men har även en egen agenda. Vi utgör en referens- och expertgrupp när det gäller seniora läkares speciella frågor. Vi vill synas och höras och skapa diskussioner kring seniora läkares arbetsvillkor. Seniora Läkare bevakar bland annat:

 • Lagen mot åldersdiskriminering
 • Anställningsformer och avtal för seniora läkare liksom pensionsfrågor.
 • Fortbildning för seniora läkare. Fortbildning är en nödvändighet om man fortsätter att arbeta. Vi deltar i Läkarförbundets fortbildningsråd. Vi anser att kostnader för fortbildning av seniora läkare bör vara avdragsgilla.
 • Läkemedelsförskrivning för seniora läkare är en mycket viktig fråga.  Vi arbetar på att kunna erbjuda möjlighet till elektronisk förskrivning till Seniora Läkares medlemmar.
 • Arbetsmiljön för äldre läkare. Vi är representerade i Läkarförbundets arbetsmiljögrupp.
 • Möjligheten  för seniora läkare att fungera som mentorer för yngre läkare och för nyinflyttade läkare som behöver stöd för att komma in i svensk sjukvård.
 • Arbetet med att rekrytera nya medlemmar till Läkarförbundet och  till vår förening genom att vi är representerade i Läkarförbundets rekryteringsgrupp.

Adjungeringar och samarbeten

Vi är adjungerade till:

 • SPLF, Svenska privatläkarföreningen
 • DLF, Distriktsläkarföreningen
 • Stockholms läkarförening
 • Vi har en plats i Sjukhusläkarnas styrelse
 • En representant från styrelsen är med i Läkarförbundets Etik och Ansvarsråd (EAR)

Torsten Mossberg

vice ordförande

2018-11-05

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.