Hoppa till innehåll

Våra möten

Munch-museet. Foto: VisitOslo

Höstmöte med extra mycket kultur i Oslo 8-11 september

Har du missat att anmäla dig till Oslo? Då har du tur för det finns enstaka platser kvar. Anmälan snarast! Ring till Lars-Åke Radojewski på Norrtelje resebyrå tel 0176 125 00.

Hela höstmötet i Oslo med föreläsningsprogram samt ett stort utbud med utflykter finns utförligt beskrivna i vår medlemstidning Seniora Läkare Nr 1 2022 sid 10-17, klicka här.

Vi reser på torsdagen den 8/9 med bussar som utgår fr Stockholm respektive Malmö

Fredag den 9/9 är föreläsningarnas dag och vi inleder med den norska hälso- och sjukvården som skiljer sig betydligt från den svenska modellen. Den omskrivna fastelegeordningen som introducerades 2001 för att minska läkarbristen i primärvården kommer att presenteras

De förfärliga händelserna den 22 juli 2011 med bombexplosionerna i regeringskvarteren i Oslo centrum och massakern på Utöya har berört oss alla. Läkare som var med i frontlinjen berättar om sina upplevelser och om behovet av efterföljande traumabehandling.

Norge har en stolt tradition som sjöfarare och utforskare av Nord- och Sydpolerna. Vi får höra en erfaren skeppsläkare berätta om sina erfarenheter av Antarktis och Norra Ishavet.

Oljans betydelse för norsk samhällsutveckling och ekonomi kommer också att belysas, liksom frågan: Vad händer om /när oljan tar slut?

En av den norska konstens centralgestalter är Edvard Munch. Vi bekantar oss med konstnären, hans liv och hans mentala hälsa. Det nybyggda Munch-museet presenteras, Är det vackert, spännande eller fult?

Lördag och söndag är utflyktsdagar. Där kan man själv komponera sitt program men även finna tid till egna strövtåg och äventyr: spännande museer, vackra konstupplevelser eller härliga shoppingturer.

Vårt hotell ligger centralt med gångavstånd till Munch-museet, Operan och det nybyggda folkbiblioteket Deichmann, alla arkitektoniska nyskapelser.

Vi avreser den 8 september i miljövänliga och bekväma bussar med utgångspunkt från Malmö och Stockholm med möjlighet att hoppa på längs vägen. Vi pausar för en god lunch på ditvägen och middag på hemvägen den 12 september. Bussresorna med måltider ingår i totalpriset för mötet på 9980 kr.

Anmälan snarast! Ring till Lars-Åke Radojewski på Norrtelje resebyrå 0176 125 00.

 

 

 

 

 


 

                                                                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar