Hoppa till innehåll

Nyhetsbrev

Nyhet

Det har varit ett omtumlande halvår för oss alla. Vi har varit med om något som man inte trodde var möjligt. Coronapandemin har dock visat hur viktig rehabilitering och inte minst rehabiliteringsmedicin som medicinsk specialitet är. Vi har genom ett tidigt agerande kunnat flytta fram våra positioner och påvisa brist på kapacitet inom specialiteten och ändå kunnat, med kort varsel, svara upp mot efterfrågan på post-covid-rehabilitering. Jag tycker att region Sörmland är ett bra exempel där man startade en rehabiliteringsavdelning i samband med covid-19 pandemin trots att man tidigare ej haft någon avdelning och att man nu får behålla den permanent.

På grund av coronapandemin har Rehabveckan fått flytta i tid. Rehabveckan 2020/2021 kommer att hållas i Linköping 26-28/5 2021. Vi har nu även klart med Rehabveckan 2022 som kommer att hållas i Karlstad
16-18/5 2022 och tioårsjubileum kommer att hållas 2023 i Lund.

Årsmötet för SFRM 2020 som skulle hållits under Rehabveckan kan inte vänta till Linköping och vi kommer att genomföra mötet som hybrid 22/10 på Sveriges Läkarförbund alt. Svenska Läkaresällskapet. Närmare information kommer att finnas på hemsidan. En av de viktigaste punkterna blir att rösta om anslutningsformerna till Svenska Läkaresällskapet. Styrelsen kommer att föreslå att vi blir medlemsförening vilket innebär att vi måste göra nödvändiga stadgeförändringar. Styrelsen hoppas att så många som möjligt sätter sig in i frågan så att vi kan ta ett välinformerat beslut.

Kristian Borg
Ordförande SFRM


Fler nyheter




Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare