fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info Under sommaren har vi förändrade öppettider, här hittar du aktuella öppettider 

Shokoufeh Manouchehrpour styrelseledamot i Sjukhusläkarna
Shokoufeh Manouchehrpour är styrelseledamot i Sjukhusläkarna, ordförande för Sjukhusläkarna Göteborg, ledamot i Läkarförbundets förbundsstyrelse och överläkare, verksam vid ASIH-sektionen på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Det här gör Sjukhusläkarna i rådet för läkemedel, IT och medicinteknik (RLIM)

Rådet fungerar som ett förberedande organ för Läkarförbundets förbundsstyrelse. Den senaste tiden har fokus legat på den nationella läkemedelslistan.
– Förslaget har varit på remiss från departementet och listan skulle ha trätt i kraft i år. Nu är starten framskjuten till 1 maj 2021, dels för att man inte hann bli färdig och dels på grund av covid-19, säger Shokoufeh Manouchehrpour.

– Läkemedelsbristen är en viktig fråga. Problemet med restnoteringar märks av, speciellt nu i covidtider då vi har brist på vissa viktiga läkemedel. Just läkemedel och läkemedelsbehandlingar är en betydelsefull del av RLIM:s arbete. Liksom IT och medicinteknik som ju är jätteviktigt, inte minst med tanke på intensivvården.

Hur bevakar du Sjukhusläkarnas intressen inom RLIM?

– Genom att uppmärksamma behoven inom slutenvården. Man föreslår till exempel att rekvisitionsläkemedel inte ska ingå i nationella läkemedelslistan. Men det är en viktig sak, och det har vi framfört. De skall stå på listan.

Du har varit aktiv inom RLIM sedan 2015. Varför är det så spännande?

– Jag är intresserad av läkemedel. Det är en viktig del av läkarnas uppgift och arbete, och i relationen till patienterna. Det är också roligt att arbeta med digitalisering i syfte att förbättra våra arbetsredskap, och att föreslå förbättringar och komma in med synpunkter. Med mindre administration och spilltid skapar vi mer effektiva arbetssätt för läkare och vårdpersonal.

Digitala förändringar och förbättringar är också något som man nu uppnått inom själva rådet.
– Det är något positivt i det hela. Vi ställde snabbt om till digitala möten. Ambitionen att arbeta mer digitalt har vi haft, men det var situationen med covid-19 som tvingade fram en omställning.

Shokoufeh Manouchehrpour är överläkare, verksam vid ASIH-sektionen på Sahlgrenska universitetssjukhuset, ordförande för Sjukhusläkarna Göteborg, styrelseledamot i Sjukhusläkarna och ledamot i Läkarförbundets förbundsstyrelse.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.