Hoppa till innehåll

Läkaravtal 2020

Nu går vi in i en ny avtalsrörelse.
Dina synpunkter är viktiga för att vi ska sätta fokus på rätt frågor. Gör din röst hörd genom att svara på enkäten.

Nyhet

Sveriges läkarförbund och Sveriges kommuner och landsting samt Pacta ska förhandla ett nytt kollektivavtal om läkares lön och arbetsvillkor.

Det nuvarande centrala kollektivavtalet för region- och kommunanställda läkare samt läkare anställda vid privata Sobonaföretag tecknades i maj 2017 och gäller till och med 31 mars 2020.

Vi säger upp avtalet i december 2019 i samband med att vi lämnar vårt yrkande till SKL. Det innebär att ett nytt kollektivavtal ska förhandlas fram. Processen att förbereda och förhandla kollektivavtal kallas för avtalsrörelse. Läs mer här.

Tyck till inför avtalsrörelsen 2020. Det är ditt engagemang som avgör med vilken styrka vi går in i avtalsrörelsen. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska sätta fokus på rätt frågor. Gör din röst hörd!
Direktlänk till enkäten.


Fler nyheter



EBPS multi site examination del 1, 16 mars

Den kirurgiska barnkirurgitentan (EBPS multi site examination del 1) kommer i år gå att skriva i Stockholm. Vi hoppas förstås på ett högt deltagande.Datum är satt till 16 mars, håll…

ST-dagarna i Uppsala, 1-2 februari

Ämnet är NEC och tarmrehabilitering. För närmare beskrivning se bifogat program. Anmälan görs till felipe.donoso.torres@akademiska.se Ange namn och personnr (för intyg) samt om du ska delta i middagen (maten är kostnadsfri men…
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare