Hoppa till innehåll
Nyheter
Socialstyrelsen söker nytt vetenskapligt råd inom Barn- och ungdomskirurgi, ansök senast 11 mars

Socialstyrelsen söker nytt vetenskapligt råd inom Barn- och ungdomskirurgi, ansök senast 11 mars

Nyhet

Avdelningen för kunskapsstyrning för hälso- och sjukvården söker nytt vetenskapligt råd hos Socialstyrelsen.
Intresserade ombeds inkomma med motivationsbrev (1 sida) samt fylligt CV till styrelsen senast 11 mars för beslut på styrelsemötet 18 mars. Socialstyrelsen önskar att SBKF nominerar en kandidat.

Socialstyrelsen har behov av extern expertkunskap inom en rad områden, och de vetenskapliga råden är en viktig resurs. De vetenskapliga råden utgörs alltid av en fysisk person och de utses av Socialstyrelsens generaldirektör. Beroende på hur den aktuella verksamheten och behoven av expertstöd ser ut, kan myndigheten anlita de vetenskapliga råden på olika sätt, ofta med kort varsel. Det kan gälla att tillhandahålla kunskapsunderlag, expertutlåtanden, bedömningar eller motsva­rande, eller medverka i brådskande frågor och ärenden inom myndighetens uppdrag.

I och med att nuvarande förordnande upphör 31 maj, önskar man förslag på ett nytt vetenskapligt råd inom Barn- och ungdomskirurgi för perioden 2022-06-01 - 2024-05-31.
Vetenskapliga råd ska ha visat skicklighet och beprövad erfarenhet inom sin ve­tenskapsgren, med en lång och bred erfarenhet inom området. Det vetenskapliga rådet är i normalfallet minst docent-kompetent och har visat gott allmänt omdöme och får inte tidigare ha varit föremål för allvarlig kritik eller ingripande åtgärd av rättsvårdande myndighet. Personen ska ha relevant och uppdaterad yrkeskunskap samt vara helt eller delvis yrkesverksam. Vetenskapliga råd förordnas som längst till och med 31 maj det år personen uppnår 71 års ålder.
Detta är inte någon form av anställning utan ett förordnande. Timarvode utgår och omfattningen kan variera. Ersättningsnivån för arbetet som vetenskapligt råd vid Socialstyrelsen är för närvarande 1100 kronor per timme (max 10 tim/uppdrag).


Fler nyheter


Nordiska fortbildningsdagar i Helsingfors

III NORDIC POSTGRADUATE PEDIATRIC SURGERY MEETING “COLORECTAL DISORDERS” Preliminärt program till Nordiska fortbildningsdagarna som äger rum i Helsingfors 3-4 Oktober 2024. Målgruppen är specialister i barnkirurgi med minst 3 års…


EBPS multi site examination del 1, 16 mars

Den kirurgiska barnkirurgitentan (EBPS multi site examination del 1) kommer i år gå att skriva i Stockholm. Vi hoppas förstås på ett högt deltagande.Datum är satt till 16 mars, håll…
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Socialstyrelsen söker nytt vetenskapligt råd inom Barn- och ungdomskirurgi, ansök senast 11 mars