Hoppa till innehåll
Nyheter
God Jul och Gott Nytt år från ordföranden

God Jul och Gott Nytt år från ordföranden

Det har varit ett tufft år för de allra flesta. Jag hoppas att 2021 kommer att erbjuda välbehövlig återhämtning.

Nyhet

Det går inte att skriva ett hälsning inför helgerna och årets slut utan att beröra covid-19. Det är pandemin som kommit att prägla 2020 på alla plan och självklart också det fackliga arbetet. Fokus har legat på arbetsmiljöfrågor som arbetstider, skyddsutrustning och återhämtning liksom ersättningsfrågor där det blivit möjligt för belastade läkare att tillfälligt få rätt till övertidsersättning (även om denna tidigare avtalats bort), säkrat extra ersättning till några av våra mest belastade medlemmar inom intensivvården samt problematiserat kring ”500-lappen” som exkluderat många av våra medlemmar.

För oss har det varit viktigt att ingen arbetad tid ska försvinna – avstämning av flextid har skjutits upp, det finns möjlighet att tillfälligt spara mer semester och möjlighet att spara mer än 200 timmar jourkomp efter årsskiftet. Allt detta med tanken att den arbetade tiden ska kunna tas ut för återhämtning under 2021, då vi hoppas att vardagen så tillåter detta.

Jag hoppas att helgerna kommer erbjuda någon ledighet och umgänge med nära och kära under covid-säkra former för er alla!

God jul och gott nytt år!

Hälsningar

Emelie Hultberg, Ordförande Västra Götalands läkarförening


Fler nyheter


Till minne

Per-Olof ”P-O” Hansson, universitetssjukhusöverläkare och docent, har gått bort vid 65 års ålder. Han var under större delen av sitt yrkesliv facklig företrädare för Göteborgs läkarförening. Våra tankar går till hans fru Kerstin och sönerna Erik och Olof.

"Kärnan i det fackliga arbetet är att prata med varandra"

"Prata med varandra, ’hissa röd flagg’, skriv en debattartikel och säg att nedskärningarna bygger på faktaresistens." Det skriver Hanna Kataoka, ordförande i Läkarföreningen på Sahlgrenska, i Läkartidningen. "Helst innan medicinsk expertis, patientsäkerhet och god arbetsmiljö blivit fornminnen." Läs mer här.

Regeringens vårdstöd: "Räcker inte för Sahlgrenska"

Regeringens besked om att skjuta till sex miljarder, öronmärkta för sjukvården, till regionerna får kritik. Det kommer inte att räcka för svältfödda Sahlgrenska, menar Hanna Kataoka, ordförande i Västra Götalands läkarförening på SU. Hon vänder sig också mot övertron på …
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
God Jul och Gott Nytt år från ordföranden