Hoppa till innehåll

Just nu så har vi tekniska problem och vissa medlemmar har svårt att komma in på Min sida. Vi arbetar på att lösa problemet så snart som möjligt.

Nyheter
”Kärnan i det fackliga arbetet är att prata med varandra”

”Kärnan i det fackliga arbetet är att prata med varandra”

"Prata med varandra, ’hissa röd flagg’, skriv en debattartikel och säg att nedskärningarna bygger på faktaresistens." Det skriver Hanna Kataoka, ordförande i Läkarföreningen på Sahlgrenska, i Läkartidningen. "Helst innan medicinsk expertis, patientsäkerhet och god arbetsmiljö blivit fornminnen." Läs mer här.
Nyhet

”Vad gör facket egentligen? Ingenting. Inte utan att en medlem först säger vad som måste göras eller stoppas.” 

Det skriver Hanna Kataoka, ordförande i Läkarföreningen på Sahlgrenska och ledamot i Sveriges läkarförbunds förbundsstyrelse, i Läkartidningen.

Hon fortsätter:
"Det finns flera sätt att agera, men vi ska inte skjuta mygg med kanoner, och vi utlyser inte strejk när automatkaffet är för svagt eller Cocillana är restnoterat. 

Men det funkar inte heller att sitta lugnt i båten när det blåser styv kuling och någon försöker stjäla vår etiska kompass. 

Kärnan i det fackliga arbetet är att prata med varandra – så prata, ’hissa röd flagg’, skriv en debattartikel och säg att nedskärningarna bygger på faktaresistens. Helst innan vi måste anmäla att 58 000 medlemmar har kränkts i sin läkarroll och att medicinsk expertis, patientsäkerhet och god arbetsmiljö blivit fornminnen. 

Det gäller att alla medlemmar i förbundet sätter sig i rörelse. Annars blir vi som ett fotbollslag där alla sitter på avbytarbänken.”

Läs hela inlägget här:
Det är min mun som rör sig men det är vi alla som pratar


Fler nyheter


Till minne

Per-Olof ”P-O” Hansson, universitetssjukhusöverläkare och docent, har gått bort vid 65 års ålder. Han var under större delen av sitt yrkesliv facklig företrädare för Göteborgs läkarförening. Våra tankar går till hans fru Kerstin och sönerna Erik och Olof.

Regeringens vårdstöd: "Räcker inte för Sahlgrenska"

Regeringens besked om att skjuta till sex miljarder, öronmärkta för sjukvården, till regionerna får kritik. Det kommer inte att räcka för svältfödda Sahlgrenska, menar Hanna Kataoka, ordförande i Västra Götalands läkarförening på SU. Hon vänder sig också mot övertron på …

Nödrop från akuten på Kungälvs sjukhus

"Det går inte att driva en akutmottagning bara på personalens kämpaglöd." Det skriver akutläkaren Therese Bonde i ett flitigt delat Facebook-inlägg. "Det är skrämmande att se hur människor som viger sina liv åt vårdyrken faktiskt far illa på sina jobb", …
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
”Kärnan i det fackliga arbetet är att prata med varandra”