Hoppa till innehåll

Just nu så har vi tekniska problem och vissa medlemmar har svårt att komma in på Min sida. Vi arbetar på att lösa problemet så snart som möjligt.

Nyheter
I GP idag: ”Politikerna behöver titta på vilken vård de faktiskt vill kunna erbjuda”

I GP idag: ”Politikerna behöver titta på vilken vård de faktiskt vill kunna erbjuda”

Ekvationen går inte ihop när Sahlgrenska ska spara 600 miljoner kronor. Här behöver politikerna vara ärliga mot sig själva och invånarna, menar Hanna Kataoka, ordförande i sektion SU.
Nyhet

Sahlgrenskas kostnader ska sänkas med 600 miljoner kronor. Listan med sparförslag inkluderar bland annat minskad bemanning och administration. Särskilt psykiatrin drabbas. Samtidigt som patientsäkerheten inte ska äventyras, ska målet om att öka antalet vårdplatser och korta vårdköer inte påverkas. Det berättar Göteborgs-Posten.

– Det är klart att jag förstår att ledningen i tjänstemannaledet är satt att skära, men politikerna behöver titta på vilken vård de faktiskt vill kunna erbjuda invånarna. Om de gör det är jag ganska säker på att de ser att det här kommer betyda så pass avgörande försämringar för våra patienter att de måste ta det en vända till, säger Hanna Kataoka, ordförande i Sektion SU, till Göteborgs-Posten.

– Jag vill verkligen påtala den målkonflikten som finns. Vi har det tufft och har precis gått igenom århundradets pandemi, då våra medarbetare har slitit otroligt hårt, och så kommer nu nya ekonomiska utmaningar på en helt annan nivå, säger sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg.

– Samtidigt som produktiviteten ska öka så ska man minska på personal. Det är en olöslig ekvation, säger Hanna Kataoka.

Här kan du läsa hela GP-artikeln (inloggning krävs)


Fler nyheter


Till minne

Per-Olof ”P-O” Hansson, universitetssjukhusöverläkare och docent, har gått bort vid 65 års ålder. Han var under större delen av sitt yrkesliv facklig företrädare för Göteborgs läkarförening. Våra tankar går till hans fru Kerstin och sönerna Erik och Olof.

"Kärnan i det fackliga arbetet är att prata med varandra"

"Prata med varandra, ’hissa röd flagg’, skriv en debattartikel och säg att nedskärningarna bygger på faktaresistens." Det skriver Hanna Kataoka, ordförande i Läkarföreningen på Sahlgrenska, i Läkartidningen. "Helst innan medicinsk expertis, patientsäkerhet och god arbetsmiljö blivit fornminnen." Läs mer här.

Regeringens vårdstöd: "Räcker inte för Sahlgrenska"

Regeringens besked om att skjuta till sex miljarder, öronmärkta för sjukvården, till regionerna får kritik. Det kommer inte att räcka för svältfödda Sahlgrenska, menar Hanna Kataoka, ordförande i Västra Götalands läkarförening på SU. Hon vänder sig också mot övertron på …
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
I GP idag: ”Politikerna behöver titta på vilken vård de faktiskt vill kunna erbjuda”