fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1

Svara på löneenkäten!

Var med och gör skillnad. Ju fler som svarar desto bättre lönestatistik för alla medlemmar. Om du fått din lön reviderad efter lönerevisionen 2020 – uppdatera med din nya lön!
SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1
Svara på löneenkäten!
Läs mer

Så har nu sommaren 2020 passerat. Tack och lov med ett lugnare läge avseende covid-19 än vad många av oss befarade i våras. Trots detta är det många av er som inte fått ut era fyra semesterveckor eller fått dem uppsplittrade. Från mitt perspektiv som gynekolog och förlossningsläkare har jag träffat en del av de svårt sjuka patienterna men framför allt beundrat alla er andra som arbetat långa och tunga pass i full skyddsmundering. Jag kan bara instämma i alla de hyllningskörer ni redan hört.

Läkarföreningens ingång har varit att vi läkare självklart ska ställa upp och bidra med vår kompetens i den unika situation som varit. Men vi ska också få betalt för det! Vi fortsätter att påtala för beslutande politiker och tjänstepersoner om orimligheten i att arbetspass under jour- och beredskap undantas från den så kallade 500-lappen, att ersättning för extra tung jourbörda bara erhålls vid vissa sjukhus samt att flera av förvaltningarna inom VGR använt nödfallsövertid på ett sätt som vi anser strider mot vårt kollektivavtal.

Under hösten handlar ligger mycket fokus nu på att korta vårdköer och beta av all uppskjuten vård. Det är dock viktigt att komma ihåg att den pågående pandemin inom många verksamheter även skapat en återhämtningsskuld. Därför måste arbetsgivaren planera för utökat uttag av ledigheter under hösten, och i vissa fall även våren 2021. Vi menar att olika kökortningsinsatser endast ska genomföras på frivillig basis och till en god ersättningsnivå.

Mycket av det fackliga arbetet bedrivs av de av oss som har valt att engagera oss fackligt. Detta sker inte minst i alla våra olika sektioner.

Tveka inte att kontakta ditt lokala ombud eller din sektionsstyrelse vid frågor eller funderingar.

Hälsningar

Emelie Hultberg, Ordförande Västra Götalands läkarförening

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.