Hoppa till innehåll

Just nu så har vi tekniska problem och vissa medlemmar har svårt att komma in på Min sida. Vi arbetar på att lösa problemet så snart som möjligt.

Nyheter
Orimlig väntan på AT

Orimlig väntan på AT

Nyhet

Ordförande för SYLF NVGL Johanna Berg och VGLF:s ordförande Emelie Hultberg skriver tillsammans med Madeleine Liljegren, ordförande för SYLF och Sofia Rydgren Stale, SLF:s ordförande om vikten av att dimensionera och samordna regionens AT-tjänster på ett bättre sätt.

"För den som är i behov av vård blir bristen på AT-tjänster en patientsäkerhetsrisk. De oerfarna, nyexaminerade läkarna utan legitimation tvingas i väntan på AT-tjänst vikariera som olegitimerade läkare. Hela 91 procent arbetar som läkare utan legitimation under sin väntan på AT. Inte sällan hittar vi dem på akutmottagningarna med hög arbetsbelastning och ofta utan tillgång till handledning och stöd av legitimerad kollega. Som underläkare före AT har man också betydligt sämre villkor och lön än AT-läkare. De som är ansvariga för att detta får fortgå i vårt område är Västra Götalandsregionen."

Läs hela texten här


Fler nyheter


Till minne

Per-Olof ”P-O” Hansson, universitetssjukhusöverläkare och docent, har gått bort vid 65 års ålder. Han var under större delen av sitt yrkesliv facklig företrädare för Göteborgs läkarförening. Våra tankar går till hans fru Kerstin och sönerna Erik och Olof.

"Kärnan i det fackliga arbetet är att prata med varandra"

"Prata med varandra, ’hissa röd flagg’, skriv en debattartikel och säg att nedskärningarna bygger på faktaresistens." Det skriver Hanna Kataoka, ordförande i Läkarföreningen på Sahlgrenska, i Läkartidningen. "Helst innan medicinsk expertis, patientsäkerhet och god arbetsmiljö blivit fornminnen." Läs mer här.

Regeringens vårdstöd: "Räcker inte för Sahlgrenska"

Regeringens besked om att skjuta till sex miljarder, öronmärkta för sjukvården, till regionerna får kritik. Det kommer inte att räcka för svältfödda Sahlgrenska, menar Hanna Kataoka, ordförande i Västra Götalands läkarförening på SU. Hon vänder sig också mot övertron på …
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare