Hoppa till innehåll
Nyheter
På GP Debatt: ”Skäms ni inte över att pruta på vården?”

På GP Debatt: ”Skäms ni inte över att pruta på vården?”

Hanna Kataoka och Ylva Kastrup, ordförande respektive ledamot i Sektion SU, reagerar på att SU pekas ut som "regionens slukhål". "Räknat i kostnad per patient är SU Sveriges billigaste universitetssjukhus", skriver de i Göteborgs-Posten.
Nyhet
"Utnyttja den kompetens vi har i att leda och driva sjukvård", skriver Hanna Kataoka och Ylva Kastrup.

”Sjukhusvården i Västra Götalandsregionen är hotad och politikerna skyller på varandra, regeringen, sjukhusledningarna och till och med på vårdpersonalen. Sjukhusen i regionen är i nöd.” 

Det skriver Hanna Kataoka och Ylva Kastrup, ordförande respektive ledamot i Sektion SU på Göteborgs-Postens debattsida. "Skäms ni inte över att pruta på vården som ni redan får till reapris?" är rubriken.

Utdrag ur debattartikeln:
" I en artikel i GP den 18 mars utpekades Sahlgrenska universitetssjukhuset (SU) som regionens slukhål, trots att vi har det procentuellt näst lägsta budgetunderskottet av sjukhusen. Nu kommer sparkrav trots skyddsstopp, stora övertidsuttag, miljardunderskott, nedskärningar och personalflykt. Fackförbunden har anmält situationen till Arbetsmiljöverket som liksom Inspektionen för vård och omsorg har utdömt viten för brister i arbetsmiljö och patientsäkerhet. I slutändan blir patienterna lidande. Våra villkor är patienternas villkor."

Läs hela debattinlägget här


Fler nyheter


Till minne

Per-Olof ”P-O” Hansson, universitetssjukhusöverläkare och docent, har gått bort vid 65 års ålder. Han var under större delen av sitt yrkesliv facklig företrädare för Göteborgs läkarförening. Våra tankar går till hans fru Kerstin och sönerna Erik och Olof.

"Kärnan i det fackliga arbetet är att prata med varandra"

"Prata med varandra, ’hissa röd flagg’, skriv en debattartikel och säg att nedskärningarna bygger på faktaresistens." Det skriver Hanna Kataoka, ordförande i Läkarföreningen på Sahlgrenska, i Läkartidningen. "Helst innan medicinsk expertis, patientsäkerhet och god arbetsmiljö blivit fornminnen." Läs mer här.

Regeringens vårdstöd: "Räcker inte för Sahlgrenska"

Regeringens besked om att skjuta till sex miljarder, öronmärkta för sjukvården, till regionerna får kritik. Det kommer inte att räcka för svältfödda Sahlgrenska, menar Hanna Kataoka, ordförande i Västra Götalands läkarförening på SU. Hon vänder sig också mot övertron på …
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
På GP Debatt: ”Skäms ni inte över att pruta på vården?”