fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1

Svara på löneenkäten!

Var med och gör skillnad. Ju fler som svarar desto bättre lönestatistik för alla medlemmar. Om du fått din lön reviderad efter lönerevisionen 2020 – uppdatera med din nya lön!
SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1
Svara på löneenkäten!
Läs mer

”För kvinnor är det naturligt att söka till den gynekologiska akutmottagningen. Där får kvinnor utsatta för våldtäkt akut hjälp och uppföljning efter övergreppet. Men där ska alla akuta gynekologiska åkommor tas omhand, vilket är cirka 17 000 patientbesök per år. Personal ska prioritera mellan akuta blödningar, operationskomplikationer, cancersjuka med mera. Den jourhavande läkaren ska finnas till för alla som söker på akutmottagningen, men även för nyopererade patienter på vårdavdelningarna samt de som måste opereras akut under natten. Det är lätt att föreställa sig att omhändertagandet inte alltid blir optimalt under dessa förhållanden. Personalen på den gynekologiska akutmottagningen har i dag god erfarenhet, då det i Göteborg söker cirka 200 kvinnor per år för hjälp efter våldtäkt, men för utsatta som inte är kvinnor ser det annorlunda ut.”

Läs hela texten här

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.