fbpx
Hoppa till innehåll
Nyheter
DLF Stockholm: Rapport – 1177 i Stockholm hänvisar mest till vården

DLF Stockholm: Rapport – 1177 i Stockholm hänvisar mest till vården

Nyhet

I diskussionerna kring 1177 framförs att Stockholm har en effektiv rådgivning i 1177 med bland annat kortast väntetider men trots det lika hög kvalitet som övriga regioner. Med syftet att ta reda på om Stockholm håller en hög kvalitet har Distriktsläkarföreningen i Stockholm jämfört samtal till 1177 i fyra storstadsregioner, antal samtal och vilken åtgärd de resulterar i.

Läs DLF Stockholms rapport här: 1177 – en jämförelse.

Jämförelsen visar att Stockholms 1177 sticker ut. Trots att stockholmare ringer överlägset flest samtal per invånare, så ger 1177 här minst egenvårdsråd och hänvisar mest till vården. Resultaten motsäger de företrädare för regionen som menar att 1177:s korta svarstider inte också kombineras med lägre kvalitet.

Intervju i gårdagens SvD med Ylva Sandström, ordförande för Distriktsläkarföreningen i Stockholm, med anledning av rapporten: ”Skulle bli vårdkollaps om alla följde råden”.

Se även: Ylva Sandström: Banta 1177 och satsa pengarna på vården | Aftonbladet 10 februari 2020.


Fler nyheter


Antal ST i allmänmedicin blir nationell fråga

Det blir nationella rekommendationer kring hur många ST-platser i allmänmedicin som ska finnas i varje region. Ett beslut som fattades av regeringen i dag. - Äntligen! säger Marina Tuutma, ordförande…


Inbjudan till Medlemsmöte

Tema: Arbetsmiljö Tid: 2021-11-08 kl. 19-21 Plats: Digitalt via Teams Agenda 19-19.10 Välkommen och presentation 19.10-20.10 Västerbottens läns läkareförening föreläser om Arbetsmiljö och skyddsombudets roll: Systematiskt arbetsmiljöarbete, OSA, skyddsronder och när det…
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar
SLF.se Nyheter
DLF Stockholm: Rapport – 1177 i Stockholm hänvisar mest till vården