fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

I diskussionerna kring 1177 framförs att Stockholm har en effektiv rådgivning i 1177 med bland annat kortast väntetider men trots det lika hög kvalitet som övriga regioner. Med syftet att ta reda på om Stockholm håller en hög kvalitet har Distriktsläkarföreningen i Stockholm jämfört samtal till 1177 i fyra storstadsregioner, antal samtal och vilken åtgärd de resulterar i.

Läs DLF Stockholms rapport här: 1177 – en jämförelse.

Jämförelsen visar att Stockholms 1177 sticker ut. Trots att stockholmare ringer överlägset flest samtal per invånare, så ger 1177 här minst egenvårdsråd och hänvisar mest till vården. Resultaten motsäger de företrädare för regionen som menar att 1177:s korta svarstider inte också kombineras med lägre kvalitet.

Intervju i gårdagens SvD med Ylva Sandström, ordförande för Distriktsläkarföreningen i Stockholm, med anledning av rapporten: ”Skulle bli vårdkollaps om alla följde råden”.

Se även: Ylva Sandström: Banta 1177 och satsa pengarna på vården | Aftonbladet 10 februari 2020.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem