fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

HLF och Region Halland ingick 2009 ett nytt samverkansavtal som ersätter tidigare samverkansavtal. Samverkansgruppen ersätter i delar dialog mellan arbetsgivare och facklig organisation i enlighet med Medbestämmandelagen. I samverkansavtalet slås fast att det ska finnas samverkansgrupper, som har ansvar för att bereda och förankra viktigare frågor hos arbetsgivaren. Samverkansgruppen fungerar också som arbetsmiljökommitté utifrån arbetsmiljölagen.

HLF:s styrelse utser samverkansrepresentanter inom alla verksamheter i Region Halland. Som samverkansrepresentant anmäls du till arbetsgivaren som facklig förtroendeman och skyddas därmed om Förtroendemannalagen.

Läs samverkansavtalet här.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.