Hoppa till innehåll

Just nu så har vi tekniska problem och vissa medlemmar har svårt att komma in på Min sida. Vi arbetar på att lösa problemet så snart som möjligt.

Nyheter
Fullspäckad vecka i Almedalen

Fullspäckad vecka i Almedalen

Samtalen Läkarförbundet förde under Almedalsveckan 2023 sträckte sig över en rad frågor som berör läkare och deras vardag men också den politiska styrningen av vården.
Nyhet
Bild från livesändning som finns tillgänglig på Youtube

Ska vården förstatligas, vad innebär det? Hur skapar vi kollektivavtal som är attraktiva för de unga läkarna, hur tacklas vårdplatsbristen och hur hjälper vi barn på flykt? Det var några av de frågeställningar som besvarades av kunniga paneler under seminarier som arrangerades av Läkarförbundet och delföreningar.

I efterhand går det att ta del av inte mindre än 10 stycken livesända seminarier från Slottsterassen i Visby. Alla seminarier finns tillgängliga här och på Läkarförbundets Facebooksida.

Följande delföreningar anordnade välbesökta och lyckade seminarier:


Fler nyheter


Nytt kollektivavtal klart för alla läkare som jobbar i staten

I lördags blev ett nytt kollektivavtal klart för alla läkare i staten när Saco-S och Arbetsgivarverket avslutade sina förhandlingar. Avtalet ger Läkarförbundets medlemmar möjlighet till ett mer flexibelt, hållbart och långt arbetsliv.
Nyheter

Läkarförbundets handledarpris 2023 

God handledning och klinisk utbildning av hög kvalitet är centralt när morgondagens läkare ska växa in i sin läkarroll. Läkarförbundet delar ut ett handledarpris vartannat år för att särskilt uppmärksamma två personer som bidrar till detta.
Nyheter

DM Debatt: ”Anmälningsplikt hör inte hemma i vården”

Förslaget om anmälningsplikt innebär att vi ska vara stressade över att kunna bli straffade för något som inte har med god vård att göra, skriver ordföranden för Läkarförbundet, Vårdförbundet och Kommunal i en gemensam debattartikel i Dagens Medicin.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare