Hoppa till innehåll

Vår medlemsrådgivning och medlemsservice håller stängt fredag 21/6. Glad midsommar!

Nyheter
Fullspäckad vecka i Almedalen

Fullspäckad vecka i Almedalen

Samtalen Läkarförbundet förde under Almedalsveckan 2023 sträckte sig över en rad frågor som berör läkare och deras vardag men också den politiska styrningen av vården.
Nyhet
Bild från livesändning som finns tillgänglig på Youtube

Ska vården förstatligas, vad innebär det? Hur skapar vi kollektivavtal som är attraktiva för de unga läkarna, hur tacklas vårdplatsbristen och hur hjälper vi barn på flykt? Det var några av de frågeställningar som besvarades av kunniga paneler under seminarier som arrangerades av Läkarförbundet och delföreningar.

I efterhand går det att ta del av inte mindre än 10 stycken livesända seminarier från Slottsterassen i Visby. Alla seminarier finns tillgängliga här och på Läkarförbundets Facebooksida.

Följande delföreningar anordnade välbesökta och lyckade seminarier:


Fler nyheter


Statens styrning bör inte gå via SKR

Idag presenterade utredningen En ändamålsenlig statlig samverkan med kommuner och regioner sitt betänkande (SOU 2024:43). Utredningen kommer bland annat fram till att överenskommelser mellan staten och SKR är en olämplig form av samverkan och att regeringen bör använda sina myndigheter …
Nyheter

Flera läkare på Dagens Medicins årliga maktlista 

Dagens Medicin har släppt sin årliga lista över vårdens 100 mäktigaste personer. Läkarförbundet har flera representanter med på listan och Sofia Rydgren Stale återfinns även i år på en topplacering.
Nyheter

Iran måste släppa alla svenskar

Det är glädjande att två svenskar som suttit som gisslan i iranska fängelser nu blivit släppta. Men glädjen grumlas av att den dödsdömde läkaren Ahmadreza Djalali fortfarande sitter fängslad i Iran.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare