Hoppa till innehåll

30/4 stänger medlemsrådgivningen kl. 12:00 och öppnar återigen torsdag 2/5.

Nyheter
Fullspäckad vecka i Almedalen

Fullspäckad vecka i Almedalen

Samtalen Läkarförbundet förde under Almedalsveckan 2023 sträckte sig över en rad frågor som berör läkare och deras vardag men också den politiska styrningen av vården.
Nyhet
Bild från livesändning som finns tillgänglig på Youtube

Ska vården förstatligas, vad innebär det? Hur skapar vi kollektivavtal som är attraktiva för de unga läkarna, hur tacklas vårdplatsbristen och hur hjälper vi barn på flykt? Det var några av de frågeställningar som besvarades av kunniga paneler under seminarier som arrangerades av Läkarförbundet och delföreningar.

I efterhand går det att ta del av inte mindre än 10 stycken livesända seminarier från Slottsterassen i Visby. Alla seminarier finns tillgängliga här och på Läkarförbundets Facebooksida.

Följande delföreningar anordnade välbesökta och lyckade seminarier:


Fler nyheter


Hälften av regionerna har inte mål om fast läkarkontakt

Endast tio av landets regioner har fattat beslut om att sträva mot riktvärdet 1 100 invånare per specialistläkare i primärvården. Och bara tre av dessa har handlingsplaner för att nå målet, trots att regeringen ställt krav på redovisning av arbetet. Det …
Nyheter


Etik på agendan under WMA-möte

I förra veckan höll World Medical Association (WMA) sitt årliga rådsmöte. Översynen av WMA:s Helsingforsdeklaration om etiska principer för medicinsk forskning fick stort utrymme under mötet. Flera resolutioner antogs också – en om den humanitära krisen i Gaza.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare