Hoppa till innehåll
Kalender Hösten 2023
Nätverksträff för bipolär/psykosteam Halmstad 13-14 november 2023

Nätverksträff för bipolär/psykosteam Halmstad 13-14 november 2023

Vilka patienter har vi och vad gör vi i psykos/bipolärteam samt behandling med ECT och klozapin?

Det var inspirerande och härligt att vi var så många och hade så bra diskussioner om vårt arbete vid nätverksträffen i november 2022. Göteborg fick/tog stafettpinnen till 2023 men fick nyligen tyvärr besked uppifrån organisationen att de inte fick anordna träffen. Eftersom marginalen nu är något knapp håller vi mötet på samma plats som sist utanför Halmstad.

Ämne: ”vilka patienter har vi och vad gör vi i psykos/bipolärteam samt behandling med ECT och klozapin” 

Under måndagen hakar vi på Göteborgs idé till mötet om att diskutera hur vi inom de olika teamen:

  1. väljer ut vilka patienter som får vård inom teamet och
  2. vilka insatser vi erbjuder.

Deltagande team gör först en minikort redovisning och så diskuterar vi tvärgrupper (exvis professionsvis). Detta ger oss möjlighet att få tips och goda idéer och diskutera skillnader.

På tisdagen fördjupar vi oss i ECT och klozapin. Användning av ECT och klozapin skiljer sig kraftigt åt över landet och ungefär 1/3 av ungdomar bor i regioner som inte eller knappt alls använt metoderna.

En färskt publicerad artikel i Nature communications har kunnat koppla användning av ECT, klozapin och litium till minskad förekomst av självmord hos 15-19 åringar i Sverige. Patienter som behöver klozapin och ECT passerar ofta heldygnsvården.

Vi kommer därför att köra föreläsningarna på video så att alla läkare inom heldygnsvården i landet också kan delta. Först föreläser Pia Nordanskog, med dr och chefsöverläkare inom vuxenpsykiatrin i Linköping och ledande expert inom ECT i landet, om ECT. Efter paus föreläser Håkan Jarbin om klozapin.

Kostnad:

  • För deltagande fysiskt 13-14 november 2500 kronor (exkl moms) för helpension i enkelrum och det vetenskapliga programmet. Anmälan är bindande från den 11 oktober. Vid anmälan ska fullständig faktureringsadress med referens anges. Önskemål avseende kost/matallergi ska också meddelas vid anmälan. Anmälan för fysiskt deltagande gör du HÄR. 30 platser är garanterade så först till kvarn.
  • För deltagande digitalt under förmiddagen 14 november 500-800 kronor (exkl moms) per klinik, självkostnadspris beroende på antal deltagande kliniker. Vid anmälan ska fullständig faktureringsadress med referens anges. Denna förmiddag ses som en online vidareutbildning om ECT och klozapin och har målgrupp läkare inom heldygnsvården. Anmälan för digitalt deltagande gör du HÄR.

Psykos/bipolärteam BUP Halland: Dr Håkan Jarbin, sköt Henriette Nielsen, sköt Linda Höjman och ssk Nicole Freij


Mer i kalendern

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare