Hoppa till innehåll

Nyheter

Löneväxling

Möjlighet till löneväxling enligt lokalt kollektivavtal för läkare som fullgör jour och beredskap på sjukhusen. Läs mer i dokumentet.

Blågrönt backar om schemaläggning i Stockholms läns landsting

Den blågröna koalitionen har nu presenterat sin första gemensamma budget. Man vill nu undanröja varje skugga av tvivel om att frågan om läkares schemaläggning ska skötas lokalt och utifrån verksamheten och patientens behov.http://lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2018/11/Blagront-backar-om-schemalaggning-i-Stockholm/

Doktor Berglunds råd till nya blågröna styret

Mer pengar till vårdcentralerna och färre patienter per läkare – om läkarna ska orka jobba vidare. Det är distriktsläkare Gunnar Berglunds uppmaning till det nya blågröna styret i landstinget, som nu lovar att satsa på primärvården. https://mitti.se/nyheter/doktorn-berglunds-blagrona/

Stockholm vill införa listningstak

Rätt att lista sig på en namngiven husläkare och listningstak. Det vill den grönblå opinionen i Stockholms läns landsting införa.

Vad hände?

Valet har genomförts. Resultatet känner ni alla till. Nu återstår för våra landstingspolitiker att komma överens om hur de ska leda landstinget tillsammans. Vi väntar med spänning på resultatet av de pågående diskussionerna. Resultatet ger de förutsättningar som vi har …

Snart är det landstingsval

Landstingsvalet den 9 september avgör vem eller vilka som kommer att styra hälso- och sjukvården i länet. Just nu är de politiska partierna och deras företrädare upptagna med valkampanj.

Stockholmsvårdens värsta sommar

Den här sommaren har varit värre än tidigare somrar i Stockholmsvården med färre vårdplatser och en ihållande värmebölja. Det är också den första sommaren med en intensivakut, vilket påverkat ambulanstrafiken.

Sommarbrev

Nu lyser äntligen solen här i Stockholm. Det har varit en lång vinter både ute och i landstinget. Två års förhandlingar om schemaläggning har till stora delar gett resultat. Landstinget backar.