Hoppa till innehåll

Nyheter

Redovisa vårdpersonal som blir sjuk i covid-19

Region Stockholm bör öppet redovisa hur många i sjukvårdspersonalen som behöver sjukvård för covid-19. Det anser Yvonne Dellmark, ordförande i läkarföreningen vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Tre läkare och två sjuksköterskor har vårdats på intensiven

Tre läkare i olika verksamheter och två sjuksköterskor har vårdats på intensiven efter att ha smittats med covid-19. För två av läkarna har tillståndet förbättrats, så att de har tagits ur respirator, men de vårdas fortfarande på annan avdelning. Det …

Trycket på vården ökar

Covidpatienterna fortsätter att öka stort och vårdpersonal vittnar om ett pressat läge på flera av Stockholms sjukhus. Samtidigt beskrivs överföringen till intensivvården på Nya Karolinska som en flaskhals – sjukhuset har trots pandemin inget direktintag via intensivakuten.

Vårdpersonal uppmanas jobba i kortärmat - trots corona

Region Stockholm frångår Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande vilken skyddsutrustning som ska bäras av vårdpersonal som behandlar corona-patienter. Myndigheten rekommenderar långärmade skyddsrockar. Regionens nya riktlinjer säger att kortärmade rockar är nog. Nu riktar flera inom vården kritik mot de nya beslutet.

Allt fler i behov av intensivvård

Andelen coronasmittade som får intensivvård på sjukhusen blir allt fler. Stockholmssjukhusen förbereder sig för en ”enorm pandemi”, uppger Johan Styrud, ordförande i Stockholms läkarförening, för SVT Nyheter.

Läkare befarar problem vid större utbrott

Läkare befarar att det kan bli svåra problem för vården vid ett större coronautbrott. En redan ansträngd sjukvård med överbeläggningar gör att det finns en oro för hur den svenska vården ska klara ett större utbrott.