Hoppa till innehåll
Nyheter
Ordförande i Stockholm tar hem Osborne Barleys stipendium

Ordförande i Stockholm tar hem Osborne Barleys stipendium

Under Läkarförbundets Fullmäktigemöte i veckan tilldelades Osborne Bartleys stipendium till Rebecka Skarstam, ordförande i Sveriges läkarförbund Student Stockholm. Priset tilldelas en läkarstudent som visat särskilt fackligt engagemang under året.
Nyhet

– Osborne Bartleys stipendium delar vi ut i hans minne. Han var ordförande för Läkarförbundet och i SACO. Vi delar därför ut stipendiet till en läkarstudent som visat särskilt engagemang inom fackliga frågor, säger Sofia Rydgren Stale.

Motiveringen lyder: Med starka ledarskapsegenskaper och ett utomordentligt fackligt engagemang, både på lokal och nationell nivå, har hon bidragit till en god lärandemiljö och hjälpt andra att utvecklas. Hennes breda kompetens och gedigna erfarenhet gör henne dessutom till en stabil och omtyckt ledare. Hon har framgångsrikt lyckats hålla samman en styrelse och drivit frågor med studentperspektiv genom två verksamhetsår som präglats av pandemin.

Stipendiet delas ut i samband med Läkarförbundets fullmäktige 2021. Prissumman är 5 000 kronor.


Fler nyheter


Studentenkäten 2024

Idag har studentenkäten 2024 skickats ut till samtliga medlemmar per e-post. I år har vi lagt till frågor som våra medlemmar uttryckt är särskilt viktiga, så som möjlighet till igentagning…

Extrainsatt årsmöte SLF Student Stockholm

Till medlemmar i Sveriges läkarförbundet Student Stockholm, Styrelsen kallar härmed er enligt stadgans §10 till ett extrainsatt årsmöte för val av ordförande och ny revisor samt eventuella fyllnadsval på tid…

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Ordförande i Stockholm tar hem Osborne Barleys stipendium